Tyskland: Ny pamflett mot den planerade EU-diktaturen

LaRoucherörelsen i Tyskland, Medborgarrättsrörelsen Solidaritet (BüSo), har tryckt en ny pamflett som kommer att delas ut i massupplaga. Genom denna broschyr, med titeln "Nej till EU-diktatur!", går BüSo nu på offensiven för att få en folkomröstning om det diktatoriska EU-fördraget.

Hela pamfletten kan laddas ner och läsas (på tyska) från
http://www.bueso.de/artikel/nein-zur-eu-diktatur

Pamfletten innehåller bl.a. artiklarna "Vill vi verkligen ha ett tredje världskrig?" och "EU:s militarisering måste stoppas!" (läs på svenska) av Helga Zepp-LaRouche, samt Lyndon LaRouches "Tre steg mot överlevnad" (läs på svenska).

Det var inte bara EAP och svenska LaRoucherörelsen som igår demonstrerade för en folkomröstning om Lissabonfördraget. I Tyskland ägde manifestationer rum i Berlin, Essen och Dresden. I Frankrike hölls demonstrationer i åtta städer, inklusive på ön La Reunion i Indiska oceanen.

Stämningen i Tyskland kring Lissabonfördraget är explosionsartad. I förrgår arrangerade lokala grupper ett möte om EU-fördraget i Stuttgart, där fyra ledamöter från den tyska förbundsdagen deltog. Efter att parlamentarikern från SPD (socialdemokraterna) hävdat att fördraget gynnar kvinnornas rättigheter och att man kan resa i hela EU utan visum, påpekade en kvinna från publiken senare att det enda problemet med det är att folk inte ens har råd att äta numera, än mindre resa. I första frågerundan handlade fråga efter fråga om finanskollapsen och om vilken makt det tyska parlamentet i fortsättningen kommer att ha för att bekämpa denna, vilket fick alla talarna att flippa ut. Miljöpartisten, som också var för EU-fördraget, började attackera publiken för att blanda ihop regeringskoalitionens misstag med oprövad EU-politik och att man därför borde "ge EU en chans".

Hennes uttalande var droppen för publiken, som inte var beredd att ta emot mer skitsnack. I nästa frågerunda blev hon ordentligt grillad och det kom fram att hon inte hade en aning om vad hon pratade om. Hade parlamentarikerna ens sett fördraget? Hur skulle de då kunna rösta om det? Varför besvarade de inte åhörarnas kritik? Varför undvek de att svara på frågorna? Och så vidare. Flera personer bokstavligen flög upp och avbröt politikerna medan de talade och synade deras bluff.

Till slut var publiken redo att äta politikerna levande och moderatorn tappade kontrollen över händelserna, vilket gav miljöpartisten möjligheten att först slinka ut, följd av de två från SPD och liberalerna FDP.

I Tyskland kommer förbundsdagen att ratificera fördraget den 24 april, följt av förbundsrådet den 25 maj.

I Sverige är ratificeringen planerad till november, sist av alla länder, vilket betyder att vi har ett stort ansvar, då vi skulle kunna ta den sista chansen att stoppa det diktatoriska projektet.