Demonstrationer mot Lissabonfördraget i Milano och Florens

I fredags höll LaRoucherörelsen i Italien - Movimento Solidarietà - en demonstration mot Lissabonfördraget framför rådhuset på Piazza Scala i Milano, där de delade ut 500 flygblad som hade två sidor: på ena sidan fanns uppropet för en folkomröstning om fördraget, och på andra sidan LaRouches "Tre steg för överlevnad" med en introduktion om debatten i Italien om ett Nytt Bretton Woods.

Flygbladet, demonstrationen och initiativet var föremål för tre skrivna stöduttalanden: från statssekreteraren i regeringen Alfonso Gianni; från senator Lidia Menapace, som beklagade att hon inte kunde närvara eftersom hon är mitt uppe i en valkampanj i Marche-regionen; och från huvudkandidaten för deras parti, Regnbågsvänstern, i regionen Lombardiet, Rosangela Pesenti.

Många medborgare i Italien har ingen aning om vad Lissabonfördraget är, och blir rätt så förvånade när de får höra att deras röst i de nationella valen den 13 april kanske inte är värd någonting, under en brittisk imperieregering som beslutar åt dem.