Bear Stearns: En kandidat för dödshjälp

Efter förra veckans akuta räddningsaktion då Federal Reserve fick lösa ut den konkursmässiga investmentbanken Bear Stearns, försöker bankirer och reglerare ursinnigt att arrangera ett övertagande. Flertal potentiella köpare har setts stryka runt på Bears kontor den senaste helgen, som shoppare på en loppmarknad som petar bland skrotet för att se om det finns något användbart, men hittar väldigt lite av intresse. Problemet som Bear Stearns står inför, och även resten av Wall Street, är att världen som de tror sig leva i inte längre existerar, vilket betyder att inte heller de själva längre existerar.

Detta är ett av de fall, när man har att göra med omänskliga varelser, där vi kan tala om dödshjälp, kommenterade Lyndon LaRouche. Eftersom det inte kan behandlas som något mänskligt, finns det helt enkelt ingen intellektuell kompetens i detta. Varför låter man det inte bara dö? Det är ett hopplöst fall. Varför stoppar man in pengar i en död kropp? Förutsatt att det fortfarande finns pengar med något värde kvar... men det är ett annat ämne.