LaRouche kommenterar den nuvarande finanspolitiken

USA:s finansminister Henry Paulson gjorde nyligen ett uttalande i samband med att presidentens arbetsgrupp släppte sin rapport om finansmarknader.

Ekonomen och prognosmakaren Lyndon LaRouche kommenterade detta på följande sätt: "Paulson is f***ing incompetent. They all are. It must be said directly: they are f***ing incompetent!" (På svenska ungefär: Vår finansminister uppvisar vissa brister i sitt yrkesmässiga kunnande.)

Arbetsgruppen, som bl.a. innefattar finansministern och cheferna för Federal Reserve och flera andra viktiga institutioner, försöker, tillsammans med andra stora centralbanker, dölja den globala finanskollapsen genom planlagda regeringssponsrade räddningsaktioner. Rapporten är en del av samma operation som det senaste tillkännagivandet om de $400 miljarder som pumpats ut från Federal Reserve. Federal Reserve och dess allierade centralbanker använder värdelösa värdepapper som säkerhet för lån, vilket i praktiken betyder att de trycker pengar för att täcka bankernas förluster. Detta tillvägagångssätt, varnade LaRouche, är hyperinflationärt, inte någon gång i framtiden, utan omedelbart. Paulson och hans bankkompisar följer i Alan Greenspans fotspår, sade LaRouche. De fortsätter att följa spelreglerna i ett spel som redan har förstört sig självt. De är för dumma för att förstå att det är deras spel som förstör dem och resten av oss. Det har blivit dags att byta ut dessa inkompetenta dårar, innan de dödar oss alla.