Italiens förre finansminister Giulio Tremonti föreslår ett Nytt Bretton Woods

Giulio Tremonti gjorde detta uttalande på bästa sändningstid under en populär politisk pratshow på den rikstäckande kanalen RaiDue. Tremonti sade att de allt värre arbetsförhållandena i Italien och kollapsen av köpkraft beror på "globaliseringens galenskap". Globalisering är en galenskap som uppfanns av en "samling galningar, av galna illuminati, som de senaste två årtiondena bestämt sig för att dela upp världen i två delar: Asien för lågkostnadsproduktion, och USA och Europa för konsumtion. Resultatet är att situationen har förvärrats för dem och kommer, till slut, bli värre även för Asien." Samma "illuminatigalningar har uppfunnit techno-finance, sålt bolån, paketerat dem och sålt runt dem. Nu har allt detta fallerat. Globaliseringen har fallerat. Krisen kommer att bli mycket värre", sade han. Lösning ligger inte endast i ett land, sade Tremonti: "Vi funderar på ett avtal mellan stora nationer, som det i Bretton Woods, ett nytt Bretton Woods."

Tremonti talade i fjol tillsammans med Lyndon LaRouche på en konferens som den italienska LaRoucherörelsen arrangerade i Rom om ett nytt globalt finanssystem. Till förra veckans EIR-seminarium i Rom, där bl.a. Lyndon LaRouche och den italienska regeringens Alfonso Gianni var huvudtalare, var han planerad som talare, men kunde på grund av den pågående valkampanjen inte komma.