Är djävulen i din dator?

Förbjud mördarspelen! Jokela-mördaren Pekka-Eric Auvinen gick bokstavligen från det extremt våldsamma dataspelet Battlefield 2 till skolan och sköt sju personer (inklusive sig själv). Kauhajoki-mördaren Matti Juhani Saari lade upp hotfulla videoklipp av sig själv på YouTube och skrev ett inlägg om en massaker på ett internetforum, innan han själv gick till skolan och dödade elva personer. Winnenden-mördaren Tim Kretschmer var en vältränad Counterstrike-spelare som kunde döda sina offer med ett enda skott i huvudet.

Dataspel och det "parallella livet" på Internet är inte endast "sociala fenomen" utan viktiga verktyg för social kontroll. Cyberkultens fader Norbert Wiener ville ersätta mänsklig kreativitet med information och datorer, genom vilka samhället kontrolleras på massbasis.

• English speakers, please read our American pamphlet:
The Noosphere vs. The Blogosphere: Is the Devil in Your Laptop?

Für deutschsprachige:
Steckt der Teufel in deinem Laptop?

Senaste nytt från kampanjen:

19 maj -08
Delante Bess, LaRouches ungdomsrörelse
25 apr -08
Nick Walsh, LaRouches ungdomsrörelse
19 apr -08
Brent Bedford, LaRouches ungdomsrörelse
8 dec -07
Helga Zepp-LaRouche