Vita huset till Paulson: “Dra i spaken, Igor”!

USA:s finansminister Henry Paulsons uttalade stöd den 16 oktober för en bankräddningsplan, i folkmun känd som Master Conduit, kan endast vara följden av politisk press inom Bush-Cheney-administrationen, menar Lyndon LaRouche i ett uttalande från 17 oktober.

Paulson och bankirerna är inte så dumma att de inte inser att pengatryckarplanen tar världen i en hyperinflationär spiral med paralleller till Weimar-Tyskland år 1923, sa LaRouche. Detta är politisk press från britterna på Vita huset. De vill sänka amerikanska dollarn.

Paulson spelar i nuläget rollen som den ständigt orolige Igor i Hollywood-versionen av Frankenstein, just som Vita Huset beordrar honom att ”dra i spaken”.

Det vore ett misstag att tolka detta som en bankirernas plan, sa LaRouche. Du måste ta med Bush-faktorn i beräkningarna, hur galna Cheney-Bush-grupperingen är. LaRouche betonade att presidenten klappat igenom. Han är utom all kontroll. Paulson tjänar presidentens godtycke. Han är inte så dum att han själv tror på något så sinnesrubbat.

Detta är egentligen inget amerikanskt initiativ, sa LaRouche. Det kom från Lynne Cheney med familj.

Det är inga allsmäktiga “däruppe”, som har läget under kontroll. Vi måste titta på det politiska förloppet, inte på bankirerna. De vet vad hyperinflation är; de har pratat om det. De är inte så dumma. Senaten — ja, de är dumma. Missledamöterna i Representanthuset, med Pelosi och de alltför hårt åtdragna skruvarna i hennes huvud, är så dumma. Det är dock inte de ledande bankirerna. Ursprunget till detta är politiskt.