Olmert till Moskva för ”brådskande” möte

Knappt hade ryske presidenten Vladimir Putin hunnit tillbaka till Moskva och israeliske premiärministern Ehud Olmert anlände. New York Times citerar en ämbetsman som påstår att Olmert for till Moskva den 19 oktober för ett ”brådskande möte, i sista minuten”. Enligt iranska källor ringde Olmert Putin innan Putins Iran-resa och avrådde honom från att åka. (Även tyska förbundskanslern Angela Merkel, amerikanske försvarsministern Robert Gates och utrikesministern Condoleezza Rice uttalade sig emot Putins initiativ.) För att ytterligare avskräcka honom, cirkulerade en galen historia om att självmodsbombare skulle vänta på Putins ankomst för att spränga honom i bitar.

Trots en uppsjö förklaringar och teorier angående anledningen till Olmerts resa är, enligt LaRouches bedömningar, det enda säkra i nuläget att han gjorde en kvick resa till Moskva för att ta reda på vad Putin diskuterat med iranierna.