Alpglaciärer tjockare än någonsin! Precis som Al Gore!

Tvärt emot vad klimatförändringarnas domedagsprofeter predikar, har Europas högsta berg aldrig haft så mycket snö som nu. Detta enligt en undersökning bland franska vetenskapsmän, rapporterar den italienska nyhetsbyrån ANSA den 13 oktober.

Under de senaste två åren har Europas högsta berg, Mont Blanc, vuxit 2,15 meter på höjden och nått sin högsta nivå någonsin på 4810,90 meter. Orsaken är en ökad snötäckning. Dess glaciärs relativa volym har nästan fördubblats, från 14 300 till 24 100 kubikmeter.

Undersökningen, som utförs vartannat år, syftar till att bestämma ”hälsotillståndet” för bergen längs den fransk-italienska gränsen.

Huruvida vetenskapsmännen har lyckats bestämma den likaså rekordtjocka Al Gores fysiska eller mentala hälsotillstånd förtäljer icke historien.