Al Gores Nobelpris: ”Pinsamt, djupt pinsamt”

Under rubriken ”Pinsamt”, utövar Danmarks största tidning, Jyllands-Posten, idag förkrossande kritik mot Al Gores fredspris:

”Han bruger 221.000 kilowatttimer om året. Han udleder uhyrlige mængder af CO -2 , når han farer verden rundt i privatfly. Han har et lemfældigt forhold til den ubekvemme videnskabelige sandhed, som han hævder at formidle.”

”Alligevel har Den Norske Nobelkomité valgt at give dette års Fredspris til USA's fhv. vicepræsident Albert Arnold Gore Jr. og FN's Klimapanel.”

”Man burde næsten bøje sig i støvet for Al Gore og så alligevel ikke.”

”Naturligvis kan man ikke anstille den betragtning, at politiske skikkelser, der propaganderer for et synspunkt, fuldt og helt skal efterleve det, men uden en betydelig overensstemmelse bliver der hurtigt tale om hykleri, hvilket netop er tilfældet med Al Gore. Han prædiker mådehold til tonerne af et absurd privat energiforbrug.”