Rekordhöga betalningsinställningar på "Subprime"-låneobligationer från 2007

Värdepapper som backas upp av “subprime”-lån från första halvåret 2007 består av lån som kommer att drabbas av betalningsförseningar i snabbare takt än något annat någonsin, enligt Moody's Investor Service.

International Herald Tribune rapporterar, att enligt den rapport som förra veckan släpptes av ratingagenturen Moodys analytiker Ariel Weil och Amita Shrivastava har genomsnittstakten för “allvarliga betalningsförseningar”, på bolåneobligationer utgivna 2007, till och med varit högre än på dem som gavs ut 2006. Allvarliga betalningsförseningar betalningar på lån som är mer än 60 dagar försenade—detta innefattar egendom som utmätts eller håller på att utmätas.

“Det vi ser är chockerande. Allt som gjorts till värdepapper under 2007 har den värsta collateral-prestation jag sett hos en investering i hela mitt liv”, sa Kyle Bass på Hayman Advisors, en hedgefond från Dallas som slår vad på den amerikanska fastighetsmarknadens fall.

Moodys sa att 6,3% av “subprime”låneobligationer som gavs ut under första halvåret 2007 var “seriously delinquent” endast fyra månader efter det att de gjorts till värdepapper. Takten var 4,2% efter fyra månader på obligationer som givits ut 2006.

På obligationer äldre än sex månader, var 2006 värsta året för “allvarliga betalningsförseningar” sedan i alla fall 2000. Moodys data menar att tilltagande betalningsförseningar på obligationer 2007 sannolikt kommer att förmörka 2006.