”Dårarnas konspiration” säger LaRouche om Goldman-bankirer

Kanadas premiärminister Stephen Harper har utsett Mark Carney, en tjänsteman på kanadensiska finansministeriet som tillbringat 13 år hos Goldman Sachs, till chef för Bank of Canada. Utnämningen lägger ytterligare ett namn till den häpnadsväckande listan av före detta Goldman Sachs-bankirer i nyckelpositioner i denna tid av djup finanskris; en lista som redan innehåller den amerikanske finansministern Henry Paulson; Vita Husets stabschef Joshua Bolten; marknadschefen för Federal Reserve-banken i New York William Dudley; ordföranden för New York-börsen John Thain och dess president Duncan Niederauer; chefen för Världsbanken Robert Zoellik; och assisterande statssekreteraren för underrättelsetjänst Randall Fort.

Förre Goldman-ordföranden John Thornton är vice ordförande för USA-baserade Committee on Capital Markets Regulation, medan Goldman Sachs Internationals vice vd Michael Sherwood tjänstgör vid City of Londons ”High Level Group”, en grupp med syfte att se till att City of London förblir världens ledande finanscenter. Chefen för den italienska centralbanken, Mario Draghi, är också en före detta Goldman Sachs-bankir.

Utnämnandet av Carney har, förenat med Paulson och Draghis roller, lett till spekulationer om att de framtida mötena för G7-ländernas finansministrar kommer att äga rum i Goldman Sachs’ styrelserum.

Lyndon LaRouche kallade utnämningarna av denna grupp av f.d. Goldman Sachs-tjänstemän för en ”dårarnas konspiration!” De tror att de har saker och ting under kontroll, men de har i själva verket ingen aning om vad de har att göra med och kommer att misslyckas, tillade LaRouche.