Inbjudan till LaRouches webcast den 19 april

Webcast med Lyndon LaRouche
Tisdagen den 19 april 2011, kl 19:00
www.larouchepac.com

På tisdag kväll kommer Lyndon LaRouche att hålla den senaste i en serie direktsända internetkonferenser, denna gång med titeln "Vårt kreativa universum". Titeln antyder att det kommer att handla om de ämnen som de senaste veckorna dominerat diskussionen i veckorapporterna på larouchepac.com.

Jordbävningen i Japan, orsakad av ökad seismisk aktivitet, har på ett mycket kraftfullt sätt tvingat upp den nu rådande krisen högst på dagordningen.

Precis vad som orsakar vulkanutbrott, jordbävningar och tsunamis är oklart, men det finns tydliga samband mellan dessa seismiska utbrott och ökad infraröd och annan strålning. Mönstret av den kosmiska strålningen sammanfaller i sin tur i mångt och mycket med galaktiska cykler. På samma sätt som jordens position i solsystemet bestämmer årstiderna och påverkar "vädret", avgör positionen i galaxen ett slags rymdväder. Ett exempel på en cykel i solsystemet är, som sagt, årstiderna -- den cykeln löper över ett år, därav namnet. Hela solsystemets bana genom galaxen skapar andra, längre cykler -- en veva genom det galaktiska planet tar till exempel 62 miljoner år. Även dessa påverkar livet på jorden. Massutdöenden sker till exempel alltid vid ungefär den position som vi befinner oss i nu, i denna cykel.

Betyder det att mänskligheten kommer att gå under?

Inte nödvändigtvis. Vi kan, till skillnad från dinosarierna, förstå och därmed lära oss att behärska dessa processer. Ett första steg är att utveckla de existerande förvarningssystemen för jordbävningar, och ta deras varningar på allvar. (Se vår video om detta!)

Detta är exempel på vad som bör ges krediter i ett riktigt kreditsystem. Hellre det än att kasta pengarna i högriskspekulationens oheliga sjö!

Glass-Steagall skulle innebära just det. Det vore det första steget. En undersökningskommission i riksdagen, likt den som Angelides eller den som Levin gjort, vore en hjälp på traven.

Se LaRouches webcast och se till att alla andra gör detsamma!

http://larouchepac.com/webcasts/20110419.html eller larouche.se