Ge ungdomar en uppgift i VERKLIGHETEN!

Denna vecka:

1. Efter Jokela-skolmassakern: Förbjud våldsamma dataspel!

2. Jorden är inte hotad, mänskligheten är det däremot!

3. ”Uppdrag verkligheten” för ungdomar.

1. Förra veckan skakades Finland av skolmassakern i Jokela, där en 18-årig student bokstavligen gick från sitt extremt våldsamma dataspel Battlefield 2, till skolan och sköt 7 personer och sig själv. Mördaren, Pekka-Erik Auvinen, som alla andra liknande ”skolmördare”, var socialt ostabil, men också beroende av våldsamma dataspel. Dataspel och det konstgjorda livet på Internet (även i de snällare versionerna som MySpace och FaceBook) har blivit viktiga verktyg för social kontroll, precis som grundarna för ”informationsteorin” hade avsett med det från början. Elever till brittiska Bertrand Russell, som t.ex. Norbert Wiener, ville ersätta mänsklig kreativitet med information och datorer, genom vilka samhället kan kontrolleras på massbasis. Det farliga är att individer säger, ”jag väljer med min egen vilja och eget val, demokratiskt, att göra det här”. Men det var också vad mördaren i Jokela sade om sitt slaveri. Inte bara människan ersätts i detta virtuella liv, utan även samhället. Man skapar ett konstlat samhälle på nätet för att kommunicera med istället för riktiga människor.

2. Pekka-Erik Auvinen lämnade ett meddelande efter sig, där han uttryckte en människosyn som tyvärr inte är så ovanlig i samhället i Västeuropa och USA idag, speciellt bland ungdomar. ”Vi är alla djur.”, men ”människor är jordens avskum”, lyder det. ”Människor förstör jorden”: Hur många gånger har du hört det, varje dag i tidningen, i tv, i skolan, och nu på Internet? Och kanske även från dina egna barn? 30 år av intensiv hjärntvätt omkring ”miljöfrågor” har förvrängt hela sättet att se förhållandet mellan människan och naturen. Det är budskapet Nobelpristagaren Al Gore och klimathysterimakarna förmedlar varje dag: Jorden går under, och det är människans fel. Deras lösning är att minska antalet människor och sänka levnadsstandarden för dem som blir kvar. Auvinen är bara en extremist på samma sida. Han vill utrota hela mänskligheten.

Nej, jorden går inte under på grund av människan eller koldioxidutsläpp. Det har vi dokumenterat vetenskapligt genom åren. Det som är hotat är människosamhället på grund av en orättvis världsekonomisk ordning och en korrupt kultur som kontrolleras av samma krafter som vill förvandla våra ungdomar till känslolösa zombies genom Internet.

3. Det finns en väg ut ur den här krisen: En ny rättvis ekonomisk ordning för att finansiera utvecklingen av nationer och människor. Världen behöver mer vatten, mat, energi, sjukvård, transporter, utbildning och vetenskap. Utvecklingen av den euroasiatiska landbron kommer att behöva milliontals välutbildade ungdomar för att genomföra och bygga. Samtidigt kan fritiden för ungdomar fyllas med klassisk utbildning med musik, astronomi, geometri, fysik och konst. Ge ungdomarna en väg ut där de bevarar sin värdighet och andras runtomkring dem i samhället och i hela världen.

Om allt det här kan du läsa mer på vår hemsida.

Vi mobiliserar nu för nästa offentliga möte i Stockholm. Det kommer att hållas den 29 November kll. 1900 i lokalen Pumpan/annexet, Färgargårdstorget 1 på södermalm. Närmsta T-banestation är Medborgarplatsen eller Skanstull. Buss 55,76 och 59 går också dit och buss 3 går till Gotlandsgatan alldeles runt hörnet.

Kom dit och ta med dig dina vänner.

Hälsningar,

Hussein Askary, ordförande, LaRoucherörelsen i Sverige – EAP

Den 12 november, 2007