Schäuble, Juncker och gänget - EU:s fula tryne

Ingen som var med vid förhandlingarna eller på något vis involverad i det blodsavtal som påtvingades den grekiska premiärministern Tsipras och Greklands folk tror att det kommer att fungera. Etablissemanget är väl medvetna om det faktum att det transatlantiska banksystemet är bankrutt. Trots det uppenbara väljer de att genomgå processen, med syfte att vinna tid och få bättre kontroll över den oundvikliga systemkraschen, kunna genomföra sönderfallet under kontrollerade former och på så vis bibehålla sin politiska makt. Detta är en ren illusion! Allt sedan dagen då Syrizaregeringen trädde till makten i Aten påbörjades en process som sattes i rörelse via Trojkan, med syfte att störta regeringen illa kvickt. Inget motstånd till EU:s policy skulle tillåtas någonstans och val skulle bli fördömda. Således skulle Aten bli beskyllda för de misstag som Trojkan själva hade skapat, bland annat när man accepterade att Grekland trädde in i eurozonen, trots att man visste att Goldman Sachs förvanskat statistik och utifrån dessa falska premisser gett ut spekulationskrediter till ett land som under fem års tid varit bankrutt, endast för att göda den globala finansbubblan.

De europeiska bankerna tjänade trots allt storkovan på de grekiska krediterna. Över 90 procent av krediterna och bankräddningspengarna gick raka vägen ned i bankernas fickor. Samma gjorde ECB när de grekiska statsobligationerna såldes och exakt samma sak kommer ske igen när det så kallade "brygglånet" på 7 miljarder euro ska lånas ut - IMF och ECB kommer vara de stora vinnarna.

Trodde Juncker och Schäuble någonsin att de "hjälpte" Grekland?

Olyckligtvis har alltför många i Europa fallit för den propaganda som beskyller grekerna för situationen i Grekland, istället för att vända sina beskyllningar mot de europeiska ledarna som accepterat en policy de på förhand visste skulle misslyckas.Wolfgang Schäuble, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Jeroen Dijsselbloem och alla de andra bär ett ansvar för den katastrof som står framför oss. Policyn de ställer sig bakom har inte bara orsakat stort lidande för grekerna, utan sänkt levnadsstandarden och den ekonomiska tillväxten i hela EU.

Det sista som Schäuble och hans kumpaner gör är att kämpa för välståndet för invånarna i Europa, allra minst för grekerna. De agerar simpla marionetter åt det imperialistiska system EU, allt sedan undertecknandet av Maastrichtfördraget, medvetet urartat i. Sedan Romarriket har ett sådant system upprepande gånger kommit förklätt, likt en ulv i fårakläder, under olika namn, som det Heliga romerska riket av tysk nation, venetianska imperiet, angloholländska imperiet eller varför inte angloamerikanska imperiet. Här har EU kommit att bli en regional representant för samma imperium. Vår kamp idag är att få bort det imperialistiska system som förgiftar vårt finans- och banksystem. Startskottet för det är att återinföra Glass-Steagall som sätter standarden för hur bank och finans ska fungera och arrangera ett kreditsystem som ska finansiera välfärd och utveckling åt folket.