Upprop: Sätt LaRouche-planen på dagordningen!

Underskriftskampanj: LaRoucheplanen för att rädda världsekonomin måste sättas på dagordningen

Sanningens timma har slagit. Samma zombiebanker som drivit världsekonomin till randen av ett kaotiskt sammanbrott, som berövat hundratals miljoner människor deras existens, som krävt att skattebetalarna ska betala för denna ruin och som belastat statsbudgetarna med astronomiska skulder, håller återigen på med högriskaffärer och betalar jättebonusar till sina chefer.

Realekonomin är i fritt fall. Massuppsägningar driver människor till förtvivlan och antalet svältande i världen har för första gången ökat till över en miljard. Det som faktiskt är på gång att genomdrivas är en folkmordspolitik med avsikten att minska Jordens befolkning från 7 miljarder till 2 miljarder som ett sätt att hantera krisen, vilket hotar hela mänskligheten. Efter en kort panikperiod i oktober 2008, då uppmaningarna om att skapa en ny finansarkitektur hördes, återetablerade det brittiska imperiets finanskrafter sin linje på de tre G20-toppmötena i Washington, London och Pittsburgh, nämligen att regeringarna ska se till att bankerna får vad de vill ha. Den nödvändiga omorganiseringen förhindrades och systemkrisen har fördjupats. En ny jättekrasch väntar oss och en hyperinflationär explosion. En kasinoekonomi kan inte ta världen ur krisen.

Helt ofattbart är att i en kris, som hotar att bli den tuffaste utmaningen i mänsklig historia, har hittills ingen analys om orsaken till krisen gjorts. I stället för att inse att hela yrkeskåren av ekonomer har gjort bort sig, menar diverse experter, helt absurt, att ingen har kunnat förutse denna kris och alla överraskats av den. En annan variant är att alla möjliga investeringsrådgivare och guldspekulanter nu hävdar att de sedan länge varnat för krisen.

Sanningen är att ett stort antal personer i viktiga positioner, liksom vanliga medborgare i många länder, vet att det finns en människa som sedan länge varnat för denna kris: Lyndon LaRouche. För att citera en av många, Massimo Pini, f d styrelsemedlem i det italienska statsföretaget IRI och tidigare regeringsrådgivare och nära vän till den förre italienske statsministern Bettino Craxi. I den italienska månadstidskriften Area beskrev Pini i januari 2008 Lyndon LaRouche som „den ende ekonomen" som „verkligen prognosticerat katastrofen i många, många publikationer och det långt innan någon annan ens kom på tanken att något sådant skulle kunna hända."

De som är intresserade av sanningen kan själva ta reda på att Lyndon LaRouche sedan 1971 varnat för den antågande systemkrisen och att han, varje gång som besluten stärkte det monetaristiska systemet, pekade på de därmed förbundna riskerna, särskilt från början av 1990-talet.

För över 12 år sedan gjorde den ukrainska ekonomen Natalja Vitrenko och Schillerinstitutets ordförande Helga Zepp-LaRouche ett upprop till stöd för Lyndon LaRouches förslag att upprätta ett nytt Bretton Woods-avtal. Flera tusen inflytelserika personer på fem kontinenter undertecknade uppropet.

Det är nu livsviktigt att lära känna den vetenskapliga ekonomiska metod som gjort det möjligt för LaRouche att förstå monetarismens systemfel, eftersom denna metod gör det möjligt att hitta en säker väg ut ur krisen. I denna kris bör man absolut inte lyssna på dem som överraskades av krisen och som sedan dess inte har lärt sig något nytt.

Det finns nu möjlighet att förverkliga det nu oundgängliga samarbetsavtalet mellan de fyra stormakterna USA, Ryssland, Kina och Indien, som LaRouches föreslagit. Dessa ledande nationer måste först och främst förena sig i en radikal reform av världens kredit- och valutasystem, så att de spekulativa finansbubblorna (derivaten) elimineras. Dessa länder måste i mänsklighetens intresse tillförsäkra att världens valutasystem underordnas de suveräna nationernas makt. De måste skapa ett nytt kreditsystem för att möjliggöra långfristiga investeringar i nationernas ekonominer och det viktigaste projektet skall vara att bygga den eurasiatiska landbron.

Mänsklighetens öde hänger i en silkestråd. Vi behöver omedelbart en öppen diskussion av LaRouches prognoser och lösningsförslag. Mexikos förre president Jose Lopez Portillo sa redan 1998: „Nu är det dags, att lyssna på Lyndon LaRouches visa ord.!" .

Stöd detta upprop! Skicka epost till larouche@nysol.se

Läs mer om LaRouche-planen här