Rösta EAP – eller lev med finansdiktatur efter valet

Ladda ned och tryck fram som flygblad - Word-dokument (.doc)

Valet den 19 september sker under en tid i världshistorien då mycket kommer att avgöras för många generationer framöver. Tyvärr har det inte avspeglats i den svenska officiella och offentliga valdebatten så här långt. Bakom fasaden pågår dock en annan diskussion där LaRoucherörelsen är den viktigaste parten. Vi listar här dagens verkliga ödesfrågor – de riktiga valfrågorna – och samtidigt skälen till att du skall lägga din röst på Europeiska Arbetarpartiet - EAP.

Den gryende Glass-Steagall-debatten i Sverige och den sjudande internationella diton är valets viktigaste tema. Återinförandet av den amerikanska presidenten Franklin Roosevelts lag från 1933 (upphävd 1999) skulle innebära en ond bråd död för kasinoekonomin och frigöra miljontals miljarder (alltså de biljarder i nominella världen som derivathandeln innefattar) till infrastruktursatsningar och liknande globalt sett. I Sverige rör det sig om många miljarder – mycket mer än allt valfläsk som politikerna lovar, men vet att de inte kan leverera inom ramarna för det existerande bankrutta finansstrukturerna. EAP är det enda partiet i Riksdagsvalet som lovat genomdriva en Glass-Steagall-standard i Sverige om vi ges förtroendet att stifta lag. Vi har intensivt drivit frågan i Sverige och med våra systerorganisationer internationellt. Detta har nu sent omsider lett till en diskussion där SvD:s ekonomijournalist Andreas Cervenka plötsligt talar om derivat och liknande finansinstrument som massförstörelsevapen (”Skrota bankernas massförstörelsevapen”, svd.se 5 sept. 2010) och Johan Tidestad, Sverigechef för Nordnet, beskriver bankernas egenhandel som ”ett monster som inte kan tämjas” (”Bättre skydd behövs för spararna,” svd.se 5 sept. 2010). Den handel som dessa herrar med rätta vill förbjuda bankerna att deltaga i, omsätter bara i Sverige 700 miljarder SEK om dagen.

Carl B "Hjalmar Schacht" Hamiltons (FP) förslag om liberal åtstramningsdiktatur efter valet är det tydligaste uttrycket för den gigantiska skillnaden mellan vad riksdagspartierna allt som oftast låter påskina är planerna för efter valet, och vad de egentligen vet kommer att ske. Medan hans parti och de andra talar om att de vill bygga ut infrastruktur och sänka skatter för pensionärer, har han i sitt veckobrev och på sin blogg (hamiltonsblandning.blogspot.com) talat om att bankerna kommer att krascha efter valet och kräver under anti-SD-täckmanteln (”Varning för skakig ekonomi med SD som vågmästare”) diktatoriska befogenheter för att kunna göra vad ”marknaden” kräver av Sverige: ”Vi måste se till att vi säkrar en stark och beslutsför riksdag som möjliggör en stabil och långsiktig ekonomisk politik i Sverige. Bland annat därför bör SD inte komma in i riksdagen.” Hans argument är att Sverigedemokraterna vill föra en politik som leder till budgetunderskott! Glöm att SD är främlingsfientliga och ljuger, problemet är enligt Hamilton att de vill göra av med hans gud – ”marknadens” – pengar.

SD:s verkliga roll har blottställts av EAP:s partiledare Hussein Askary (se ”Sverigedemokraternas fega populism avslöjas”, larouche.se): ”Det är ingen överdrift att säga: 'Medan Sverigedemokraterna tittar åt andra hållet och skapar ett stort ståhej om invandrare och islam, gruppvåldtar finansspekulanterna och deras bankirvänner det svenska folkets ekonomi och kapital.'" SD är en del av en internationell kampanj där finansoligarikin valt att dra fram riksbankschefen Sarrazin i Tyskland (som hävdar att Tyskland avskaffar sig självt genom invandring) och Frankrikes president (som vill kasta ut alla romer) i EU:s viktigaste länder. Allt för att vilseleda européerna till att tro att vi måste spara – och zigenare är dyra! I Sverige fick de nöja sig med fågelskrämman SD. ”All politik handlar om att prioritera” – tror idiotiska populister.

”Vi vill ha världens bästa skola – men vi har inte råd (visade det sig).” Vid valet -91 sa man ”vård-skola-omsorg” men sedan fanns inga pengar så det sparades av regeringen Bildt och senare av Göran Persson. Men, ljuger de? Vore det inte bättre att göra vad man lovar ibland, om det nu är röster man vill ha?

Anledningen till att de inte har några pengar är att de sitter fast i den dynamik som den internationella finansoligarkin – ofta under det förskönande täcknamnet ”marknaden” – skapar med sin monetarism. De vägrar ta i frågan om vem som ska ge ut krediter, och vem som har rätt att bestämma värdet på ett lands valuta – nominellt och fysiskt. Men, nog ljuger de allt. Titta på valplakaten och dylikt.

De ljuger om:

(1.) Finanskrisen. Genom att lova saker som inte kan uppfyllas utan Glass-Steagall, ges intrycket att finanskrisen är över. Ibland ljuger de rakt ut i denna fråga.

(2.) Människans CO2-utsläpps påverkan på klimatet. Att något som visat sig vara en fullständig lögn fortfarande upprepas i debatten, kanske för att ta plats så att ingen märker att de verkliga frågorna inte diskuteras, är skamligt. Människan råder inte över vädret – än! Vi föreslår att de miljarder som ges i räddningspaket (redan utgivna och kommande) investeras i infrastruktur, vilken skulle kunna påverka vädermönster i en väldigt positiv riktning (Se larouchepac.com/nawapa).

(3.) Människans roll i universum. Att öka människans makt över naturen är syftet med det kreditsystem som nu måste ersätta dagens uppenbart förfelade och dödsdömt genomruttna bankrutta monetära penningsystem, om Sverige eller någon annan nation ska kunna överleva den närmaste tiden och det som ger en valuta dess värde.

Detta är valets andra viktiga tema – behovet av att omedelbart, som på en femöring, svänga om världsekonomin och göra upp med den minst 40 år långa postindustriella fantasi som orsakat den  finanskris som LaRouche varnade för 1956 (när den bara låg som ett hotande mörkt moln på horisonten) och som Carl B Hamilton (talesman i ekonomiska frågor för det enda parti som vill ha euron efter att den kollapsat) nyligen upptäckt.

Den globala krisen och lösningen är mycket större än lilla Sverige och dess riksdag – men i en ny internationell världsordning kan Sverige med sin uppfinnartradition och goda arbetsmoral göra ett massivt bidrag. EAP representerar ledarskapet för den framtida ordningen. LaRouchedemokrater har skördat framgångar i de amerikanska förvalen till kongressen med precis det valprogram som EAP ställer upp med. Den internationella dialogen mellan Kinas, Indiens och Rysslands regering samt Stanfordgruppen under LaRouches ledning i USA, är kärnan till det nya systemet, vars framväxt nu börjar synas i den svenska debatten.

Den viktigaste dagen i svensk politik denna månad kommer inte att vara den 19:e utan den 24:e – då du kan delta i den dialogen på larouche.se och larouchepac.com i och med LaRouches nästa webcast! När du gör det har du och dina vänner redan röstat EAP, det är också viktigt. Alla andra röster är bortkastade!

Om du vill att din röst gör skillnad – rösta EAP!

www.larouche.se/val2010