Rättsprocess om Saudiarabiens roll i 11 september

Beslutet från Appellationsdomstolen i New York den 20.12.2013, att häva domen från första instans och tillåta en brottsanmälan från 11 septemberoffrens familjer mot saudiska regeringen och välgörenhetsorganisationer, innebär en sensationell vändning i utredningen av de terrorattacker som sedan tolv år ändrat världen som ingen annan händelse sedan kennedymordet. Det kommer ha dramatiska konsekvenser.

Domstolen fann att de "särskilda omständigheter" som omgav attackerna den 11 september står över argumentet om ett annat lands suveränitet. Därmed kommer det fall äntligen synas i sömmarna, som familjerna till de 3000 människor som miste livet i attacken mot World Trade Center redan 2006 försökte gå till domstol med. Det handlar om anklagelser mot fyra saudiska prinsar, en saudisk bankir och saudiska välgörenhetsorganisationer för att ha finansierat al-Qaida och attackerna den 11 september.

Det handlar här inte bara om de verkliga omständigheterna, vem som höll i tåtarna bakom den attack, som tog USA en bra bit på vägen mot en polis- och övervakningsstat, där NSA:s utsvävningar bara är de uppenbaraste följderna, utan framför allt också om den systematiska mörkläggningen av färska spår som skulle kunna lett till att brottet uppklarats. I amerikanska Kongressen under senaste veckorna orsakade ledamoterna Walter Jones och Stephen Lynch stor uppståndelse med ett krav på att äntligen offentliggöra de 28 sidor ur den 800-sidiga rapporten från utredningen av 11 september som dåvarande presidenten George W. Bush utan förklaring hemligstämplat.

Den 15.12.2013 kom en sensationell artikel i New York Post med titeln "Inside the Saudi 9/11 Coverup" (Inifrån mörkläggningen av 11 september) med läckt material ur de 28 sidorna som hänvisar till memoranda från CIA och FBI, i vilka det talas om "obestridliga bevis" enligt vilka saudiska regeringen, höga diplomater och underrättelsefolk finansiellt och logistiskt stött flygplanskaparna. Underrättelsedokumenten tydde på den direkta inblandningen av saudiska ambassaden i Washington och konsulatet i Los Angeles i attackerna 11 september som därmed inte bara är av terroristisk natur utan utgör krigshandlingar.

"Skyddar regeringen saudierna?" frågar artikelförfattarna. Underrättelsefolk ska ha rapporterat till tidningen att de upprepat hindrats från att följa spår som skulle lett till saudiska ambassaden i Washington, som uppenbarligen haft en besynnerlig makt över Vita husets och FBI:s hålling angående utredningen av attackerna. Omedelbart efter att president Bush träffat saudiske ambassadören prins Bandar i Vita huset ska han ha gett FBI i uppdrag att evakuera tiotals saudiska tjänstemän samt Osama bin Ladins familjemedlemmar ur USA.

Dessa fakta och många fler har sedan länge dokumenterats av LaRoucherörelsen och i EIR. Det nya är att New York Post, med en halv miljon läsare, satt historien i kontexten av ledamoterna Jones' och Lynchs kampanj. NYP kräver avslutningsvis att 11 septemberutredningens alla resultat offentliggörs, även om detta kommer rubba de amerikansk-saudiska relationerna för alltid; hotet om en lika fruktansvärd attack idag är alltför allvarligt.

Brådskan att avslöja Saudiarabiens roll i attackerna den 11 september framhäver även fd senatorn Bob Graham i en rad intervjuer och artiklar. Graham var en av ordförandena i Senatens och Kongressens gemensamma utskott som utredde 11 september och har på sistone ofta gett uttryck för sin frustration över tystnadsplikten gällande de nämnda 28 sidorna.

I en intervju med Real News Network betonade han nyligen att om Saudiarabiens roll i stödet till attackerna kom fram, så skulle det ha enorma effekter på nuvarande amerikanska politiken, vid en tidpunkt då Saudiarabien sätter press på USA för en militär intervention i Syrien och mot en avspänning i relationerna till Iran. Det skulle få enorma konsekvenser om det visade sig, att saudiska regeringen var källan till finansiellt och logistiskt terroriststöd och del i ett system genom vilket dessa människor obemärkt kunde stanna i landet anonyma och under så lång tid. Det skulle fullständigt vända uppochned på relationerna till Saudiarabien: De vore ingen lojal bundsförvant längre, utan ett land som var beredda att sälja sin själ till det mest ondskefulla i världen, även om detta skulle utsatta USA för fara och kosta 3000 människor livet medan saudierna skulle kunna vaggas i trygg visshet om att deras roll inte avslöjas och åtnjuta immunitet.

Graham kräver att utredningen av 11 september omedelbart åter öppnas. Där ligger också det explosiva i domen i New York, för när de anklagades immunitet upphävs kommer en hel radda ytterligare laddade frågor komma upp på bordet. Till dessa hör utredningen av familjen Bushs relationer till diverse saudiska klaner, samt frågan varför president Obama brutit vallöftet gentemot anhöriga till offren från attackerna mot World Trade Center att offentliggöra de nämnda 28 sidorna och till dags dato håller fast vid hemlighetsstämpeln.

Sedan kommer det även handla om prins Bandars roll som Saudiarabiens underrättelsechef och misstankar som redan upprepat kommit fram om finansieringen av al-Qaida-nätverk i Syrien samt självklart omständigheterna kring mordet på amerikanske ambassadören Stevens under angreppet på konsulatet i Benghazi den 11.9.2012 och mörkläggningen efteråt, som även den blivit viktigt ämne för flertalet av de utredningar amerikanska Kongressen tillsatt.

Man bör minnas att Lyndon LaRouche redan åtta månader innan den 11 september 2001 varnat för en "riksdagshusbrand" i USA. Makthavarna tänker, varnade LaRouche, under ekonomisk och social kris genom en sådan statskupp med diktatoriska medel försöka behålla kontrollen de annars skulle tappa. Och i en idag kultförklarad tvåtimmars liveradiosändning med Jack Stockwell, under attackerna mot World Trade Center, betonade LaRouche att det vore otänkbart att dessa kunnat utföras utan medhjälp från kriminella element i USA.

Om det nu dock visar sig att inte en skäggig bin Ladin i en avlägsen grotta i Afghanistan var den som i det väsentliga höll i tåtarna den 11 september, utan att Saudiarabiens regering spelat en central roll, som nu utreds av amerikanska domstolar, så måste även Afghanistankriget ifrågasättas, där bland andra tyska soldater var tvungna att delta på basis av Natos paragraf 5.

Då måste även demokratiske senatorn Ed Markey, ordförande för underutskottet för internationell utveckling i utrikesutskottet, ges högsta uppmärksamhet, som i ett brev till president Obama från 9 november uttrycker oro för att Saudiarabien snabbar på sitt kärnvapenprogram, vilket innefattar transport av pakistanska kärnvapen som Saudiarabien köpt och nu vill hämta hem till saudiskt territorium.

Hela denna historias konsekvenser är fasansfulla. Till och med institutionella krafter i USA slår vid det här laget fast, att "kriget mot terrorismen" varit ett totalt misslyckande, att al-Qaida tvärtemot Obamas påståenden inte är besegrade, utan att hela regionen från Mellanöstern till Nord- och Centralafrika i verkligheten blivit ett spridningsområde för al-Qaida-knutna nätverk. I synnerhet franska underrättelsetjänster varnar för att detta löper risk att bli ett jättehot mot Europa.

Avslöjandet av denna fasansfulla historia är dock framför allt brådskande för att sanningen om de gångna tolv årens politik, som obönhörligt kommer leda till sanningen om senaste kvartsseklets politik sedan Sovjetunionens kollaps, kommer utgöra ett avgörande bidrag för att stoppa den rådande krigshetsen mot Ryssland och Kina. Det var och är nämligen imperiets politik - ett försök att göra världen foglig under ett globalt oligarkiskt system - som fött alla dessa fasor.

Artikeln i NewYork Post finns här: http://nypost.com/2013/12/15/inside-the-saudi-911-coverup/

Kongressmannen Lynchs uttalande om sin och kongressman Jones krav att de 28-sidorna skall offentliggöras: http://larouchepac.com/node/29102

F. utredningsordföranden och senatorn Graham kräver att de 28 sidorna skall släppas: http://larouchepac.com/node/29042  och http://larouchepac.com/node/29242

Senator Markeys krav att Saudiarabien inte skall få "hämta hem" någon atombomb från Pakistan: http://larouchepac.com/node/29044

Se också hur den saudiska terrorn håller på att rullas upp i Ryssland, Irak och Syrien (på engelska):

Russia Reportedly Has Evidence Of Saudi Involvement In Volgograd Attack: http://larouchepac.com/node/29488

Iraq Charges Saudi Hand Behind Al-Anbar Terror Surge: http://larouchepac.com/node/29497

Rep. Grimm Warns Sochi Olympics Cannot Become a Benghazi Nightmare; US Must Cooperate with Russia: http://larouchepac.com/node/29407

Hagel Pledges U.S. Counter-Terrorism Cooperation with Russia: http://larouchepac.com/node/29431

Italian Daily Il Giornale Blasts Western Lack of Solidarity with Putin's Russia: http://larouchepac.com/node/29416