Nyårshälsning från Amelia Boynton Robinson

Välgångsönskningar till min stora familj, Schillerinstitutet, LaRouches ungdomsrörelse, LaRouche PAC, BüSo, EAP. Vi i Tuskegee i delstaten Alabama tackar er för de många kort, gåvor, böner, deltagande och lyckönskningar som kom under mitt födelsedagsfirande, julen och helgerna. Sådana meddelanden, några kanske osedda, ger mig viljan att leva och göra Guds verk. Jag tackar er av hela mitt hjärta.

När jag sitter här i mitt sovrum och ser solen gå ned med sina vackra färger, som gradvis tonar bort bakom träden i kvällens skymning, ger det mig uppriktighet och gör mig ödmjuk och tacksam inför Gud Allsmäktig för att ha vakat över oss genom året 2007. Om vi gör vårt bästa varje dag, när vi bemöter andra så som vi vill att de ska bemöta oss, då får vi vår belöning genom att bli lyckliga. Vi har blivit välsignade att ha levt igenom ytterligare ett år och befinner oss nu i gryningen av 2008, som vi kommer att bevittna om några timmar. När vi ser tillbaka, kan vi uppskatta LaRouches ungdomsrörelse, som har gjort ett härligt arbete. Vi räknar med dem. Jag tänker på Bibeln som säger: ”Unge man, jag kallar dig för att du är stark. Gamle man, jag kallar dig för att du vet vägen.” Om några timmar kommer Fader Tid att högljutt ringa ut det gamla året och ringa in det skinande nya året. Kyrkklockor kommer att ringa, fyrverkerier kommer att pryda himlen, särskilda maträtter kommer att vänta på att konsumeras, små barn kommer att vara glada, utan att veta varför, pensionärer kommer att minnas den gamla goda tiden och de sorger och besvär som de uthärdat. Men de sorglösa, mer eller mindre yngre i ålder, stimuleras i förnöjelsen från olika sorters underhållning – som en vindpust tynar det bort när dagen gryr.

Men hur blir det med oss själva och den värld vi lever i? Detta är ett perfekt tillfälle för alla och envar att avge ett nyårslöfte om att skapa en bättre värld. Vi är inte perfekta och det finns alltid utrymme för förbättring. Detta gör nästan det otänkbara; det får oss att känna oss bättre. Som barn brukade vi avge löften nästan varje år, oftast samma löften, så som ”jag ska sluta att ljuga”. Så klart, som barn, skulle vi utan tvekan bryta dem innan dagen var till ända.

Det är 12 månader, 52 veckor, 366 dagar som ligger framför oss under det år 2008 som vi äntrar. Vad ska vi göra med det? Det är faktiskt upp till var och en av oss; för ett lyckligare år måste vi be att det blir fred på jorden, och låt det börja med mig, att respektera alla som vi vill bli respekterade, förbättra oss från förra året, öva självbehärskning. Är du arg? Räkna till tio innan du öppnar munnen. Börja det nya året genom att bygga. Bygg upp din självaktning, självtillit, självförtroende, älska dig själv: Kom ihåg att skönheten är inuti, inte utanpå. Tro på dig själv, låt Gud ledsaga dig. Stanna i Hans närhet och följ ditt samvete. Då kommer ditt samvete att vara din ledsagare. Kärleken får inte bara jorden att gå runt, men, med sann agape, försök lyfta upp andra som ser hängiga ut. Hjälp dem att ha tilltro inom sig själva, respektera dem med den sorts kärlek han eller hon borde ha. Hursomhelst bör vi leva över dem som vi försöker hjälpa, och avvisa rökande, drickande, drogmissbruk, stöld, lögner, avundsjuka, hat, okänslighet och endast rädsla. Som särskilt LaRouche ungdomsrörelse kommer att få in nya människor: detta är er första kärlek, för ni är äldre och ska vara ett exempel för andra.

Skönheten hos Schillerinstitutet, LaRouches ungdomsrörelse, BüSo och andra grenar av vår organisation – de är alla våra bröder och systrar, som känner varandras omtanke. Vi är stolta över de politiska framgångar ni har haft, men vi har svåra problem framför oss. Eftersom jag vet hur skarpsinniga ni är och vilka förmågor ni har, vet jag att det under Lyns och Helgas ledarskap kommer att ske en förändring och ni är kapabla att åstadkomma den. Och låt Gud välsigna var och en av er.

Amelia Boynton Robinson
Vice ordförande för Schillerinstitutet
30 december 2007