Nobelpristagare vägrade dansa efter Schellnhubers pipa

Nobelpristagarna tar EAP:s flygblad på väg in till symposiet på Kungliga Vetenskapsakademien i Stockholm den 17 maj

Helt sensationellt har Nobelpristagarsymposiet blockerat Schellnhubers plan att avskaffa all kraftproduktion med kol, olja, gas och kärnkraft, inklusive framtida utveckling av fusionskraft. Konklusionen av mötet, som kallades "Stockholm Memorandum", har inte med detta krav, utan har i punkt 2 om energi bara kravet på en kraftig utbyggnad av "förnybar energi".

Detta betyder att Schellnhuber har misslyckats få ett prestigeladdat stöd för att genomdriva sin katastrofala självmordsplan för Tyskland. I stället har han nu fått sitt eget initiativ, det med pompa och ståt omgärdade Stockholm Memorandum, emot sig. Dessutom är det överlämnat till FN:s Högnivåpanel för hållbar utveckling, ledd av Finlands president Tarja Halonen, så att det skall forma FN nästa Miljökonferens i Rio de Janeiro 2012 mot Schellnhubers riktlinjer i WBGU.

Schellnhubers WBGU-plan var att tyskarna skulle stänga av åtta kärnkraftverk för gott från i sommar och därefter snabbavveckla resten. Från år 2050 skulle Tyskland enbart ha förnybara energikällor, fr.a. värdelös sol- och vindenergi. Tyskland skulle krossas som industrination och välfärdssamhälle. Alla grannländer skulle också skadas av denna tyska "Stora omställning", som Schellnhuber kallar det, med att tvingas exportera massvis med elkraft till Tyskland. Grannländernas befolkningar skulle tvingas betala de tyska fruktansvärt höjda elpriserna, i Sverige kallade Kungliga elpriser eftersom Kungahuset stödde Schellnhubers upplägg för symposiet aktivt genom prinsessan Victorias agitatoriska tal.

Hur gick omsvängningen till?

Vad som hänt inne på symposiet är inte klargjort ännu. Efter demonstrationerna på morgonen startade symposiet med en rättegång mot mänskligheten. Av videoupptagningen framgick att mänsklighetens försvarare faktiskt sade ifrån mot försöket att få mänskligheten utdömd. På symposiet uppstod stora diskussioner som ledde till att hårda förhandlingar om innehållet i Stockholm memorandum, enligt en nyhetsnotis på svt.se, drog ut på kvällen och långt in på natten. Anders Wijkman var tydligen med och han beklagade sig över att ha att göra med "primadonnor". Så stor var hans "respekt" för Nobelpristagarna, när de inte dansade efter Schellnhubers pipa. Motståndet från några tongivande nobelpristagare var uppenbarligen tillräckligt hårt för att stoppa Schellnhubers försök att undandra en majoritet av mänskligheten den energi de behöver för att överleva.

Fransk intervju av Hans Blix

En som var på plats och säkert var aktiv i detta motstånd var den förre kampanjgeneralen för Linje två i svenska kärnkraftsomröstningen och sedermera chef för det Internationella atomenergiorganet IAEA Hans Blix, som samma kväll uttalade sig klart och tydligt, mot Schellnhubers försök att stänga all världens kärnkraft, i en intervju för AFP/France 24, den franska nyhetsbyrån, på detta sätt:

- Om man frågar regeringar som är de som till syvende och sist kommer att fatta besluten, så tvivlar jag inte på att majoriteten kommer att använda kärnkraft, sa Blix och fortsatte:

- Fukushima är ett gupp på vägen och kommer också att leda till fortsätta ansträngningar att stärka säkerheten för kärnkraften. Förändringar gjordes efter Three Mile Island. Fler saker hände efter Tjernobyl, och ytterligare saker kommer att hända efter Fukushima, och kärnkraften kommer att vara bättre och säkrare i framtiden.

- Det pågår mycket utveckling av fjärde generationens kärnkraftverk, där man inte behöver aktiv nedkylning, insisterade Blix i sitt uttalande i samband med symposiet.

Protesterna fortsatte

Protesterna mot Schellnhubers och Kungliga vetenskapsakademins Nobelpristagarsymposium för hållbar utveckling fortsatte på kvällen första dagen utanför fd Skeppsholmskyrkan, där en Folkmordskonsert skulle hållas med mängder av representanter för statliga och privata institutioner och sponsorer. Stämningen utanför var glättig som på ett cocktailparty med leenden och skålande i champagneglasen. De flesta hade inte en aning om att de stödde ett försök att upprätta en Grön Mein Kampf, när demonstranterna delade ut flygblad och diskuterade. De fick helt klart en extra tankeslurk att sätta i halsen, när de fick se banderollen, plakaten och flygbladen.

Andra dagen fortsatte protesterna utanför Vetenskapsakademin. Igen fick hela symposiet höra av protesterna, men även hela FN-panelen med Tarja Halonen i spetsen. De kom vandrande från lunchen i ett annat hus. Flera av vetenskapsmännen kommenterade igen. En ville ha dokumentationen eftersom han "alltid läste båda sidor" och fick den senaste EIR om WBGU. En annan retades och sa att "ert dokument är nästan lika bra som vårt". När de såg banderollen stannade de upp och läste länge chockerade texterna på den och plakaten. Flera av tredje världens representanter visades på Anders Retzius staty och fick en kort rapport om sambandet mellan den tiden syn på begränsade resurser och dagens tal om "hållbar utveckling". Speciellt flera VM-kaxiga finska journalister kunde förtjust konstatera hur svenskarna hade glömt att städa Vetenskapsakademins park efter Andra världskriget. Finska TV och andra filmade banderollen.. Sveriges radios journalist ställde många frågor med mikrofonen undangömd. Alla möjliga fotograferade banderollen och demonstranterna.

Sista dagen, torsdagen den 19 maj, skulle Nobelpristagarsymposiets konklusioner föras ut till ungdomen i en "dialog" på Kungliga Dramatiska Teatern vid Nybroplan. Igen möttes åhörarna av protesterna, denna gång med flygbladet på svenska. Hela spektaklet genomfördes som det var programmerat på förhand. Inga kritiska frågor togs upp i dialogen, som fördes med frågor via sms och "sociala medier" från publiken. I privata diskussioner hade deltagare inte en aning om vad arrangörerna höll på att dra in dem i. De flesta höll med dem, som tog upp kritik mot Schellnhuber och försvarade mänskligheten. Ingen sådan diskussion tilläts från scenen, där allt fortsatte på tomgång. Ingen förklarade varför symposiearrangörerna var så avslagna och varför media slutade spela upp det stort anslagna Nobelpristagarsymposiet. De hade inte fått klartecken för Schellnhubers attack på mänskligheten.

Se LaRoucherörelsen i Sverige - EAP:s intervention i denna video:

EAPTV: LaRouche Movement Exposes Green Fascism