Lever landets ledning i verkligheten?

Till EAP:s valprogram 2010 >>>

Tänk på den här frågan: Om stora nationer som USA, Japan, Kina, Tyskland och hela EU brottas med en aldrig tidigare skådad finansiell och ekonomisk kollaps, hur i all världen klarar Reinfeldt, Borg, Sahlin, Wetterstrand m.fl. av att lugnt prata på om hur de ska fixa den fjuttiga svenska budgeten de kommande fyra åren? Deras babblande liknar en roddtur mitt i ett mega-oväder på Nordsjön. Antingen lever de inte i verkligheten, och då bör de inte väljas till att leda landet, eller så är de helt inkompetenta, och då bör de inte heller anförtros ett sådant ansvar.

Hur kan man lämna över rodret till någon som inte ser det kolossala isberg som tornar upp sig framför statsskutan, utan bara blint kör vidare?
Sverige och hela världen befinner sig inte i en recession, inte i en depression och inte i en cyklisk konjunkturnedgång, utan i en systemisk finansiell såväl som ekonomisk sammanbrottskris. Det vill säga hela systemet är genomruttet och måste saneras och ersättas! Det närmaste man kan likna denna kris vid är inte den stora depressionen på 1930-talet, utan det sammanbrott som hela det globaliserade av Venedig styrda penning- och handelssystemet drabbades av på 1330-talet, och som följdes av en mörk tid och digerdöden. Den globala av London och Wall Street styrda bubbelekonomin har redan kollapsat. Det enda som upprätthåller livhanken på detta bankrutta system är sedeltryckningen som USA:s och EU:s centralbanker bistår med.

Oavsett vilka partier som får bilda regering efter valet, måste de ta itu med den nu annalkande sammanbrottskrisen som alla normalt funtade människor för länge sedan bör ha känt den iskalla vinden från. Fantasivärlden som så många levt i, som har varit uppbyggd på försummade investeringar, ett globaliserat låglöneslaveri och skuldsättning, samt lånad tid för banksystemet genom sedeltryckningen, bryter samman. Om dina vänner och arbetskamrater inte känner till krisen, bör du be dem att gå och undersöka sin mentala hälsa. Det du ser på tv-skärmen som ena dagen en "grekisk kris", nästa dag en "spansk kris" och något annat dagen därpå, är bara rasmassor som faller från det pyramidspel som har byggts upp i ungefär 40 år, sedan man frångick Bretton Woods-systemet, det relativt stabila valuta- och handelssystem som grundades efter andra världskriget på initiativ av den amerikanske presidenten Franklin D. Roosevelt. Att ett sådant spel kan pågå i så många år i global omfattning utan att någon märker det kan låta overkligt!

Med hjälp av bröd och skådespel kunde man hålla romarna under kontroll medan hela riket var på fallrepet. Med hjälp av liknande bröd och skådespel, eller helt enkelt krig och tvång, tillsammans med en förvrängd människosyn hos knark-, sex- och rock-"revolutionens" generation med sin gröna teknikfientliga och trädkramande ideologi och besatthet av ögonblicklig tillfredsställelse (konsumtion/underhållning/må bra/upplevelsejakt), har detta globala pyramidspel blivit möjligt.

Men nu har vi kommit till den punkt som LaRouche och EAP har varnat för, och det enda vi, som seriösa och ansvarskännande medborgare och politiker, bör diskutera är: Hur i helsike tar vi oss ur detta? Vilka erfarenheter från historien kan vi dra nytta av? Hur kan vi börja tänka långsiktigt över flera generationer, och bygga ett samhälle med ett tillräckligt starkt och tydligt ekonomiskt system, och ännu viktigare: en bättre och ädlare människosyn?

Är du, som medborgare och politiker, redo att diskutera dessa allvarliga frågor, då har vi en chans att överleva krisen. Men om du, under dessa sista veckor före valet, vill höra vackra tal och retoriska utspel med löften som aldrig kommer att infrias under denna kristid, så säg ajöss till civilisationen. Kom ihåg vad som sades om "frälsaren" Barack Obama 2008 och vad det har blivit av honom. Han håller på att bli den mest impopulära presidenten i USA:s historia, i ett land på ruinens brant. Jämför det med vad LaRouche sa 2008 om Obama och de finansintressen som backade upp honom!

Växa med uppgiften

Visst kan de frågor vi lyfter kännas främmande och stora med tanke på hur en typisk svensk valrörelse bedrivs. Men tänk efter! Vi kan inte sitta kvar i soffan, mumsa popcorn och titta på schlagerfestivalen när hela kvarteret brinner! Sverige är beroende av resten av världen för sin överlevnad som exportekonomi, och världen behöver våra duktiga uppfinnare och företagare och den tekniska tradition som nu håller på att gå förlorad. Dessutom kan vi inte leva för evigt på att kannibalisera den infrastruktur som byggdes i detta land för en eller två generationer sedan.

När partiledare på vänster- och högerkanten sjunger lovsånger till exempelvis höghastighetståg (eller högern om kärnkraft), ta dem inte på allvar för de menar det inte eller så har de inte förstått två avgörande saker: För det första går det inte att finansiera något långsiktigt under det rådande bankrutta finanssystemet; för det andra är den teknik de pratar om inte framtidens teknik. Tåg på räls kommer att vara stenålder när och om de blir färdigbyggda om 15-20 år. Om man vill prata om framtiden måste man satsa på framtidens teknik, EAP:s magnettåg t.ex. Men med "framtiden" menar de kanske fyra år vid makten!

Vad gör EAP?

Vi i LaRoucherörelsen och EAP är en del av en internationell rörelse - inte bara ett parti i Sverige. Det kan vi inte kompromissa med. Vi har genom åren engagerat politiska ledare, ekonomer och vetenskapsmän från hela världen, men speciellt de "4 stora" (USA, Ryssland, Kina och Indien), i en diskussion om hur en rättvis ekonomisk världsordning kan byggas där både nationerna var för sig och alla nationer gemensamt kan växa sig ur krisen och blicka fram emot en framtid i samexistens och fred. Nu har vi chansen att vinna en lösning för hela mänskligheten där Sverige också är med.

Lyndon LaRouche fortsätter trots sina 88 år sitt otröttliga arbete och har hjälpt en ungdomsrörelse i USA och Europa att växa vetenskapligt och kulturellt till potentiella statsmän som nu drar upp och mobiliserar för de typer av satsningar i USA, Europa och världen som kan få stopp på detta lämmeltåg mot avgrunden.

Låt dig inspireras av våra fullt genomförbara framtidsvisioner och idéer här och på vår hemsida. Glöm dock inte att rösta på EAP och göra allt du kan för att stödja vår kampanj! Din framtid hänger på den.

Hussein Askary är ordf. LaRoucherörelsen i Sverige - EAP och första namn på EAP:s riksdagslista