Hallå Mr President! Var finns jobben?

Lyndon LaRouche avslutade sin webcast den 8 september med att vända sig direkt till Barack Obama, med frågan: Hallå Mr President! Var finns jobben? Var finns industriföretagen som kan anställa dessa människor? Var finns den grundläggande ekonomiska infrastrukturen, som kan ge människan ökad makt i vårt universum? Mr President, varför är du en sådan idiot? Varför säger du att om vi inte gör som du säger så kommer vi inte att överleva? Om vi gör som du säger kommer vi helt säkert inte att överleva!

Följande är den avslutande delen av Lyndon LaRouches webcast den 8 september 2009:

– Detta för oss till den praktiska frågan: Vad ska vi göra nu? Hela debatten kring Obama – Obama är en lögnhals. Jag skulle kalla honom för lögnhals, om han inte faktiskt var en idiot. Hur kan man kalla en idiot för lögnhals?

– Det här att han säger "mitt program eller ingenting alls" – killen är en total bluff! Jag tror inte att han tänkte ut bluffen själv, för han är inte så bra på att tänka. Jag tror att någon sa åt honom det, och han upprepade det, piskad att lyda. Han säger: "Vi måste döda folk, döda våra medborgare, för vår ekonomi har inte råd att hålla dem vid liv." Hmm?

– Jag säger: Hör här Mr President, du är inte så smart, eller hur? Det är inte det som är problemet. Anledningen till att vi inte kan hålla vår befolkning vid liv är att de inte har jobb! Du tog ifrån dem deras jobb, du tog ifrån dem deras industrier, du tog ifrån dem deras jordbruk. Varför ger du inte tillbaka dem deras jobb? Varför ger du inte tillbaka dem deras industrier? Varför ger du inte tillbaka dem deras gårdar? Varför stöder du inte deras industri? Varför stöder du inte att de investerar i sin industri? Varför stöder du inte investeringar i deras gårdar? Varför ser du inte till att de får utbildning, för de nya typer av jobb som behövs i dag, vilket vi skulle kunna göra? Varför lämnar du dem ute på gatan, utan någon utbildning över huvud taget? Varför har du pladderskolutbildning, i stället för riktig utbildning? De här ungdomarna som går ut skolan har inga kunskaper. Varför? Därför att de har utbildats till att vara dumskallar. Var finns jobben?

– Hallå Mr President! Var finns jobben? Hallå Mr President, var finns kompetensen för dessa jobb? Hallå Mr President, var finns industriföretagen som kan anställa dessa människor? Hallå Mr President, var finns bönderna, de välmående bönderna som vi hade förr i tiden, som kan anställa dessa människor? Var finns den grundläggande ekonomiska infrastrukturen, som kan ge människan ökad makt i vårt universum, Mr President? Vi har alla människorna där ute! Medborgarna! Du vill ta livet av dem! Du vill öka deras dödstal! Du säger att de är för många! Du säger att vi ska ha slavar, inte utbildade människor! Varför? Mr President, varför är du en sådan idiot? Varför säger du att om vi inte gör som du säger så kommer vi inte att överleva? Om vi gör som du säger kommer vi helt säkert inte att överleva, Mr President!

– Mr President, jag kan tänka mig att låta dig sitta kvar som president av ett enda skäl: Därför att du är vald. Jag beklagar det djupt, men det är så det är. Jag beklagar att du är president, för du är för dum för att vara president! Men Mr President, jag har en lösning åt dig. Jag ska ta hand om det här problemet åt dig. Du sitter där i Ovala rummet med en grupp rådgivare - sparka ut de där pajasarna du har omkring dig, som driver på för det här folkmordet. Några i din administration är väldigt bra, kompetenta personer – sparka bara ut de dåliga, och jag är rädd att Rahm [Emanuel] är en av dem.

– Rahm och hans bror borde ge sig iväg och försöka ta reda på vad som hände med toalocket på King David Hotel, när hans far sprängde det hotellet. Där fanns en brittisk överste, som exponerades, naken inför hela världen, eftersom byggnaden runt omkring honom hade rasat ihop, på grund av det usla bombjobbet utfört av familjen Emanuel. Där var han, badkaret hängde i ledningarna; översten låg naken i badkaret, utsatt för all möjlig spott och spe, på grund av de brittiska proportionerna och kännemärkena ... – men var är toalocket?! Vad hände med toalocket? Rahm, jag tycker att du och din bror borde ge er iväg och leta rätt på toalocket. Eller åtminstone ge oss en hygglig förklaring till vart det tog vägen. Vi behöver inte familjen Emanuel i regeringen. Vi behöver inte Orszag, vi behöver inte många andra. Framför allt behöver vi ingen som har med den här presidentens sjukvårdspolitik att göra! De måste ut! Och de måste ut fort!

– Så Mr President, din uppgift blir nu att ge akt på vad jag kan göra, och vad en del andra personer kan göra, som rådgivare till din regering. Du kommer att sitta, väl skyddad, i Ovala rummet, för jag vill inte att någon ska skada dig på minsta vis. Vi ska skydda dig mot dina forna brittiska vänner, som kommer att vilja döda dig, över den här frågan. Vi ska skydda dig; allt vad USA har i form av resurser ska skydda din person, som president. Du kommer att sitta trygg i Ovala rummet, med alla medel som står till buds för att säkerställa det. Du behöver inte vara orolig.

– Vi kommer att behandla dig vänligt och med största respekt. Vi kommer inte att tvinga dig att gå ut med en politik som man inte först har förklarat för dig. Du behöver inte förstå politiken, du kan bara säga: "Jag följer de goda råden från mina vänner här." Under dessa förutsättningar finns det folk i regeringens närhet, utanför regeringen, som jag vet är redo att stiga fram, efterträda pajasgänget som haft med Obamas sjukvårdspolitik att göra, och sätta ihop en ny politik. Hur?

– Det första vi måste koncentrera oss på, är att vi har ett akut läge som kommer att uppstå i oktober, november och därefter: ett absolut desperat läge för de människor, och de är otroligt många, som förlorar sitt sista arbetslöshetsunderstöd; sitt sista försörjningsstöd, samtidigt som vi hotas av en sjukdomsepidemi som är mycket farlig, eftersom Obama-regeringen försöker slå sönder allt det som vi behöver för att kunna hantera sjukdomsepidemier. Vi har att göra med en demoralisering hos befolkningen i USA, som håller på att förlora tron på sig själva, och tron på framtiden. Det är detta vi måste koncentrera oss på.

Vi måste skapa riktiga jobb. Inte låtsasjobb, utan riktiga jobb i någon form av produktion, på det sätt som Roosevelt gjorde, i depressionens början. Vi måste få folk tillbaks i arbete. Just nu finns det inga jobb för dem, och då måste vi se till att de får arbetslöshetsunderstöd, för att hålla dem vid liv och i god form. Och bevara deras värdighet, framför allt. Vi måste rädda samhällen, som inte längre är produktiva, och göra dem produktiva igen. Vi kommer att koncentrera oss på grundläggande ekonomisk infrastruktur, den sortens fysiska infrastruktur som är nödvändig för industrin.

– När man drar i gång stora infrastrukturbyggen så skapar man samtidigt massor med jobb i det privata näringslivet. När staten bestämmer sig för något stort infrastrukturbygge så bjuder man in privata företag att lämna in offerter på kontrakten, för att vara med och göra jobbet. Det betyder att så fort man beslutar sig för ett transportprojekt, eller något annat projekt som staten drar i gång, så ökar den typen av sysselsättning i det kringliggande området – folk som har yrkesskicklighet, eller ett mindre företag, kan lägga anbud på jobbet eller få anställning. Vi måste dra i gång det snabbt.

– Det första vi måste göra, är att övertyga människorna där ute om att det är det här vi ska göra. Tänk tillbaka på det som jag och andra upplevde på 1930-talet. Det första man måste göra: Man måste bygga upp framtidstron hos människorna där ute, som inte känner att de har något hopp, lämnade åt sig själva. Man måste bygga upp framtidstron i alla dessa samhällen som drabbas av nedläggningarna som sker nu.

– Det måste skapas produktiva jobb, Mr President! Inte gröna jobb! Produktiva jobb! Ohiofloden måste ställas i ordning; den fungerar inte längre på grund av eftersatta investeringar. Mississippifloden måste ställas i ordning, Missourifloden måste ställas i ordning. Oglalareservoaren i de västra delstaterna måste byggas upp, om vi vill ha något jordbruk i framtiden. Det finns massor att göra: Sätt i gång och kläck idéer! Välj ut några av dessa projekt, och se till att de kommer i gång! Börja med projekt som ligger i områden där vi bedömer det vara mest angeläget att vitalisera sysselsättningen i industrin och hela samhället. Som vi gjorde förr.

– Titta på en karta över USA. Gå igenom delstat för delstat, samarbeta med de ansvariga på delstatsnivå, kartlägg problemet. Bestäm var någonstans jobben behövs för att få en effekt på hela samhället. Och hitta den typ av jobb som passar in i programmet och se till att de blir delaktiga i det. Vi vill öka sysselsättningen för människorna i USA med ungefär 20 procent under den närmaste tiden framöver. Vi vill att de ska känna att det är en julklapp, och en nyårshälsning, om att det är en förändring på gång! Amerikanerna är förtröstansfulla, och om man visar att man respekterar dem, och respekterar deras behov, och försöker göra det som är rätt och riktigt, så kommer de att lita på en under en viss tid.

– Och nu är de i en stämning – det råder masstrejkstämning i det här landet, Mr President, och landet gillar dig inte, Mr President! De börjar faktiskt hata dig, Mr President! De kommer inte att bruka våld mot dig, men de hatar dig ändå. Du symboliserar det lidande du har förorsakat dem, och du måste bevisa att du är bättre än så. Vi kommer att hjälpa dig att lyckas, om du går med på att göra det.

– Vi låter dig sitta kvar i Vita huset, du stannar kvar där. Du kommer att skyddas. Du kommer att rådfrågas om varenda fråga som kommer upp som du ska bli rådfrågad om. Men du kommer att lyssna på dina rådgivare. Och rådgivarna kommer att vara mycket mera kompetenta än du är. Du kommer att lära dig, massor! För första gången i ditt liv kommer du verkligen att lära dig massor med saker som du behöver känna till. Och du kommer att promenera iväg från det jobbet, och kunna vara stolt över att medan du var president – vare sig du var kvalificerad att bli president eller ej – så blev jobbet gjort under din tid som president. Och du kan vara stolt över det.

Detta är vad jag kan ge dig – det är det bästa jag kan ge dig. Skrota din nuvarande politik. Den är idiotisk, den är urbota dum, och den är kriminell; sluta med den! Mr President, uppför dig för en gångs skull som en människa!

Se LaRouche säga detta på video (Detta avsnitt börjar 52 minuter och 37 sekunder in i programmet.)