LaRouche: Håll Holbrooke borta för att stoppa ett nytt krig på Balkan!

På en fråga från den förre chefen för Serbian Unity Congress om hur man kan stoppa den stigande faran för ett nytt Balkankrig, svarade Lyndon LaRouche: "Det första jag har att säga är, håll [Richard] Holbrooke, och sådana som honom, borta därifrån. För de är ute efter att starta ett nytt krig! Inte för att utkämpa det, men för att starta det."

LaRouche, som talade på ett internationellt internetforum i Washington den 17 januari 2008, förklarade historien av amerikanska misslyckanden på Balkan som en förlängning av den brittiska imperiepolitiken i regionen.

"Först av allt hade vi Madeleine Halfbright, även känd som Madeleine Albright. Hon var utrikesminister och höll ett tal - jag vill minnas att det var i New York City - till H.G. Wells-sällskapets ära, som hon är medlem i, och där hennes far, som var den nuvarande utrikesministern Condoleezza Rices lärare, också var medlem. Den andra nyckelfiguren att kolla upp i denna anknytning är Holbrooke, som var en nyckelfigur i det kaos som inträffade på Balkan i de tidigare skedena av kriget där."

"Sedan måste vi se tillbaka. Vi måste se tillbaka på Habsburgsimperiets politik och det arv som det lämnade över till Storbritannien och historien av hela denna process, som var ett slagfält. Vi måste lokalisera detta i verkligheten, vilket betyder att vi måste ändra vårt fokus något från den punkt som du fokuserade på till en annan fokuspunkt, för britterna utkämpade sällan sina egna krig. De får andra att bekämpa varandra, som vi såg i Sjuårskriget och liknande saker, eller med världskrigen, de s.k. första och andra världskrigen, som vi såg med effekten av konflikten med Sovjetunionen, som redan hade förberetts på samma sätt. Samma konflikt ser vi i vad som orkestrerats genom Sykes-Picot-avtalet i Sydvästasien, som fortfarande styrs av britterna. Britterna styr hela stället; de styr hela sektioner av trossamfund och så vidare i den regionen. Och nu igen, eftersom de försöker starta krig mot Ryssland, går de tillbaka till arvet från 1912 och de startar ett Balkankrig, om igen och igen och igen... Sättet att styra imperier är genom att sätta igång konflikter, men snillet i att undvika imperiet och undvika dessa konflikter är att hitta sätt att arrangera situationen för att förebygga att konflikter startas. För när de antänds, är de svåra att stoppa."

Britterna är "ute efter att få igång ett krig med Ryssland eller få USA att utkämpa ett krig mot Ryssland", sade LaRouche. "Sanningen om situationen är: Vad i HELVETE för intresse har dessa människor av att döda varandra? Inget! ... Vad vi behöver är regionala överenskommelser, ett avtal ungefär som westfaliska freden, vad gäller hela regionen och det bör stödjas av stormakter."

"Jag skulle hoppas att Ryssland skulle spela en betydande roll, givet möjligheten att göra det. Till exempel fungerar Västeuropa inte just nu. Fungerar inte alls. Det finns ingen regering i Västeuropa. Det är en Maastricht-regering. Ett Babels torn. ... Därför har Ryssland en avgörande roll."

"En sak om USA. Trots att vår president är värdelös, precis som många andra också är, finns det i våra institutioner i USA en grupp människor som jag tillhör. Människor som är krigsveteraner, eller andra saker, som i allmänhet är amerikanska patrioter och som är bekymrade över landet, dess ansvar och så vidare, och som tänker på planetens framtid, på samma sätt som de bästa av oss gjorde. Vi bryr oss och vi har visst inflytande. ... De har hittills varit det stora hindret mot den stackars galne presidentens försök att få in oss i ett krig mot Iran. Det är inte garanterat, men så långt har det fungerat."

"Det finns alltså krafter i USA som har sinnet att bry sig om den här sortens situation, i Balkan och på annat håll, och använda våra goda förbindelser och tala med Ryssland och tala med andra länder i regionen, för att säga att vi har en lösning som inte leder till mer dödande. Det är det bästa vi kan göra."

"Då, vid det laget, måste vi komma in på frågan om att återuppbygga området. Här har vi alla dessa fina floder, dessa berg och så vidare. Det har en kolossal potential för utveckling, jordbruk och annan utveckling. Varför skulle inte utvecklingen av hela regionen kunna bli den enande faktorn för samarbete, och låta ett par generationer av fredligt återuppbyggande ta ordning på oredan? Det är så det fungerar."