LaRouche: ECB:s desperata jättepaket driver världen till krig

Den Europeiska centralbanken beslutade den 22 januari att pumpa ut ett nytt rekordstort hyperinflationsdrivande bankräddningspaket i ett desperat försök att rädda Europas bankrutta finansinstitutioner. Detta karakteriserades av Lyndon LaRouche som "en total fars" som enbart kommer att påskynda slutkollapsen av det transatlantiska finanssystemet dominerat av Londons City och Wall Street.

LaRouche betonade att det är just Wall Streets och Londons kollaps som driver världen mot ett Armageddon av kärnvapenkrig, eftersom en desperat finansoligarki vill ha krig mot Ryssland och Kina för att kunna behålla sin politiska makt i världen, när banksystemet går mot sin slutliga upplösning.

De biljarder [eng: quadrillions] dollar av spelskulder som byggts upp av Wall Street och dess europeiska partners kan inte betalas och är på mot en krasch i närtid, slog LaRouche fast.

Och [europeiska centralbankchefen Mario] Draghis försök att tapetsera över den oundvikliga konkursen för dessa spelskulder genom sin senaste hyperinflationistiska centralbankssvindel, kommer enbart att accelerera kollapsen av den reala ekonomin i det transatlantiska området - och mata på den desperata krigsdynamiken.

LaRouche varnade för att Obamaregeringen aktivt förbereder för krig mot Ryssland. Besöket (1) i Kiev av den amerikanska europaarméns befälhavare Ben Hodges var för att få till stånd en direkt amerikansk militär närvaro på marken i Ukraina - officiellt för att "träna" ukrainska styrkor för att krossa upproret i öst. Amerikanska trupper skall skickas till Ukraina under våren och Washington förser redan Ukraina med tung militär materiel som skall användas i gränsområdena.

LaRouche var rak på sak:
- Detta är ett steg till krig mot Ryssland, taget av Obama. Ryssarna kommer inte luta sig tillbaka och vänta. Detta kan leda till att USA förintas med kärnvapen!

Tidigare samma vecka betonade LaRouche:
- Vi har inte mycket tid. Man måste förstå att det finns en tidsfaktor som gör att vi är på gränsen till att hotas av kärnvapenkrig. Varifrån kommer då hotet om kärnvapenkrig? Det kommer huvudsakligen från Wall Street. Wall Street är den faktor inne i USA som är länkad med sådant i Europa och på andra håll där man har samma problem.

- Haken i detta är att om de går in i ett kärnvapenkrig, avser Wall Street och London att göra det snart, snart och inte om ett tag för det är inte möjligt. Varför så snart? Därför att britterna och liknande krafter inte har något val. Man kan inte ha en hyperinflationär ökning av värdelösa finansiella fordringar, som bara är mer och mer i konkurs. Det är inte möjligt.

- Så vi måste ta ansvar för situationen genast. Vi måste sänka Wall Street. Vi skall sätta dessa bastarder i konkurs. Hur? Genom att förklara att de faktiskt är i konkurs. Därför måste man mobilisera människor politiskt att säga att vi inte tänker hålla liv i dessa skulder. Wall Street kommer att skrivas ned till vad det är värt.

Wall Street är hopplöst i konkurs och får inte tillåtas förstöra det som finns kvar av den amerikanska realekonomin. Den senaste statistiken på varaktiga konsumtionsvaror visade att försäljningen sjönk i december 2014 för den fjärde månaden i rad, vilket indikerar att realekonomin kollapsar. Samtidigt håller Wall Streets kasino på att implodera i en ny 20.000 miljarder dollar stor krasch. Det är med sådana belopp storbankerna spekulerat i lån, och framför allt derivat, i den med dagens oljepris kraschande utvinningen av olja och gas från skifferfyndigheter.

LaRouche diskuterade detta igen den 27 januari och sa att vad som behövs är omedelbara beslut på presidentnivå för att sätta Wall Street i konkurs och ersätta det genast med ett tillfälligt system med federal kreditgivning för att sätta igång nödvändig satsningar på kapitalintensiv infrastruktur och jobbskapande.

- Vi behöver omedelbara lämpliga åtgärder för att stänga Wall Street. Alexander Hamiltons princip är vår modell.

- Alternativet är kärnvapenkrig med Ryssland. Vi måste få Obama under kontroll genom att få ett nytt ekonomiskt system på plats. Antingen går vi Hamiltons väg eller så är situationen hopplös.

- Så sent som under Clintonregeringen fanns förmågan att genomföra en sådan omstrukturering utan Wall Streets parasiter. Om det inte sker någon sådan omedelbar åtgärd för att sätta Wall Street i konkurs genom att återinföra bankdelningslagen Glass-Steagall och få ett federalt kreditsystem på plats för att hålla igång den reala ekonomin, så kommer Wall Street att krascha och kräva att räddas.

- Det kommer att bli tändhatten för att starta ett nytt världskrig ... Vi måste sänka Wall Street nu för att undvika ett förintande kärnvapenkrig.

- Det senaste genombrottet i det grekiska valet i söndags som sa nej till Trojkan massmord, kommer också att driva på kärnvapenkriget, kommenterade LaRouche ironiskt, eftersom det kommer att ytterligare öka Londons och Wall Street desperation över att att deras system är på väg att smälla.

LaRouche avslutade med att konstatera:
- Vi måste göra det som är nödvändigt när alla andra är trögstartade. Och det med den enkla med dödliga sanningen att Wall Street redan är dött, och det är den enda orsaken till att världen är på gränsen till en kärnvapenförintelse.

(1) se: https://larouchepac.com/20150123-2

Läs om LaRouches fyrstegslösning för den amerikanska finanskrisen
på svenska här: http://larouche.se/artikel/fyra-nya-lagar-for-att-radda-usa
på engelska här: https://larouchepac.com/four-laws