LaRouche: Dödlig hyperinflation eller Glass-Steagall

Se Lyndon LaRouche säga detta med svensk översättning i sin webcast  här (9:54 min)

I sin webcast den 15 februari 2013 drog Lyndon LaRouche ut slutsatsen av att inte tillräckligt görs i Västvärlden mot hotet av en omedelbart förestående hyperinflation som slår sönder alla pengar: Avsikten är det folkmord som förespråkas på högsta ort i det brittiska imperiet.
De nya pengar som efter kollapsen kommer att ersätta de gamla, kommer med dagens ekonomiska politik att fortsätta gå till bankkoncerner, medan hundratals miljoner blir fattiga och överlämnas till att leva på existensminimum eller därunder. LaRouche inledde därför sin webcast med att slå fast att den allra viktigaste frågan just nu på den internationella agendan är frågan om Glass-Steagall:

Det som hände i Sibirien, som just nu toppar nyhetsrapporteringen, har onekligen ett visst nyhetsvärde, och är viktigt att rapportera om. Men den allra viktigaste frågan på den internationella agendan är frågan om Glass-Steagall. Det vi ser nu internationellt är att alla svinpälsarna har gått ut och hotat folk i frågan om Glass-Steagall, och förnekat att den är på gång. Svaret är: Om Glass-Steagall hindras från att bli verklighet, kommer det största hat man kan tänka sig att riktas mot de ansvariga, eftersom det kommer att leda till en total sammanbrottskris för hela det atlantiska systemet.

Varför gör dessa idioter detta? Varför gör dessa förbrytare detta? Därför att deras liv, deras egon, deras självuppfattning, ligger i den stora finansspekulation som detta system representerar. Men nu har det gått så långt att om de gör det som de tänker göra - de har visat det tydligt för mig, och om jag vet det så tror jag att en del andra också vet det - så kommer effekten av att de hindrar Glass-Steagall från att införas att bli en total sammanbrottskris för hela världssystemet.

Det skulle innebära att Ben Bernanke åker ut. De skulle inte försöka rädda Ben Bernanke och hans bank; de skulle göra något mycket fulare. De skulle dumpa Ben Bernanke, dumpa själva finanssystemet så som det nu ser ut, glömma systemet som de har åsidosatt, och sätta in sitt eget nya system. Vilket betyder att den enorma mängden med skulder, som skapats med hjälp av den monetaristiska hanteringen, skulle utraderas. De skulle byta ut det mot ett nytt finanssystem, som helt och hållet nonchalerar alla betalningsskyldigheter som är förknippade med det gamla! Vilket skulle betyda att majoriteten människor i världen skulle svälta ihjäl, snabbt.

Det har hänt förut, och visst fanns det spekulation på 1700-talet - mitt i USA, i det som skulle bli USA, byggde man upp den stora Mississippibubblan. Det som gäller i alla sådana här fall är att mängden skulder som byggts upp med detta räddningspaketsystem, ett monetaristiskt system, ett system med "finansiella lättnader", måste utraderas! Det kommer alltså inte att finnas några sådana pengar tillgängliga! Det kommer inte att finnas några sådana reservfonder. Det som kommer att hända är att en internationell kabal kommer att skapa ett nytt penningsystem, som kommer att vara mycket mindre, mycket lättare att hantera än det nu rådande.

Hur kommer det att gå för alla människor som är utestängda från att använda denna mer begränsade mängd pengar? De kommer att svälta ihjäl! Det är det som är avsikten med det som den här presidenten i USA gör just nu. Det betyder inte att det är han som har hittat på det; det är vad de har gett signaler om. För de kan omöjligt gå i land med det som de säger att de ska göra. Det går inte att rädda det här systemet - annat än genom att upphäva det, och införa ett helt nytt system.

Detta har hänt förut, men i mycket mer begränsad omfattning. Man kan föreställa sig effekten, om de går vidare med detta, om de skulle lyckas stoppa Glass-Steagall, och sedan tvingas släppa lös alla skulder som de försöker gömma undan nu - det skulle inte fungera. De skulle helt enkelt få stryka ett streck över de obetalda skulderna i det nuvarande arrangemanget, och byta ut dem mot mycket mer blygsamma skulder, men de kommer att betala ut dem till de rika, vilket betyder att det blir ännu mindre över till annat folk.

Det här passar ihop med den brittiska drottningens projekt att minska världsbefolkningen från runt sju miljarder människor till omkring en miljard. Det är precis det som de har planerat. Och alla som finner sig i det här motståndet mot Glass-Steagall hädanefter kommer att bli stämplade internationellt av mig och av andra som massmördare! De kommer att bli de mest impopulära människorna som krälar omkring, eller slingrar sig fram på jorden. Det är exakt dit vi är på väg.

Det finns många som helst inte vill tänka på sånt som de tycker är skrämmande. De är lättskrämda; alla dessa uppblåsta fjantar är lättskrämda. Det behövs bara en åsna som skriar lite för att de ska skingras för vinden. Men de som tänker agera, som t.ex. den brittiska drottningen och andra av samma sort, är massmördare när de finner det nödvändigt att vara det. Det är vad vi har att göra med. Alla som talar om för er att Glass-Steagall inte kommer att röstas igenom, går faktiskt dessa massmördares ärenden. Och majoriteten amerikaner är de tilltänkta offren, bland andra.

Det är där vi står. De har lagt upp frågan på bordet. Jag vet exakt vad de håller på med, för jag vet hur finanssystem fungerar. Det som de håller på med, det enda som kan fungera, är att stryka ett streck över hela räddningspaketsystemet, bara sopa undan det, och sedan komma in med ett nytt system, där de som är privilegierade inbjuds att vara med i detta system, och de kommer att få relativt bra inkomster att leva på, men det stora flertalet får tyvärr ingenting. Detta är den största befolkningsminskningsplanen hittills i den kända historien. Och detta är den politik som de som motsätter sig Glass-Steagall står för - oavsett om de vet om det eller ej. Men de kommer att hållas ansvariga för effekterna av den politiken. Det är där vi står. Detta är huvudfrågan.

Det finns andra frågor också, som är av en helt annan natur, och som är rätt populära nu, för de banade sig plötsligt väg in i vårt medvetande. Det började i Ryssland, där en tingest plötsligt kom farande med extremt hög fart genom atmosfären och ställde till det för ett 1000-tal människor eller kanske ännu fler, direkt.

Vad det här har visat är att det skjuts varningsskott från rymden mot hela världssystemet, och att det krävs en mycket aktiv SDE/SDI-satsning för att skydda mänskligheten mot sådana effekter, liknande det som hände i Ryssland idag och igår.

Vi har alltså två frågor. Huvudfrågan är: Om motståndarna till Glass-Steagall fortsätter att framhärda så kommer de att bli några av de mest hatade personerna på den här planeten. Och jag tror inte att hatet på något sätt kommer att vara stillsamt. Om man dömer en massa människor till döden, genom svält och annat, så blir de inte glada - och det blir inte heller de nya offren, de som anses vara ansvariga för detta brott, vara delaktiga i detta brott. De gör alltså klokt i att ställa upp bakom Glass-Steagall genast, eller så kommer en fruktansvärd massa blodsspillan att sprida sig på den här planeten. Och de som skrämmer folk mot Glass-Steagall riskerar själva att råka ut för hämndaktioner.

Se videon på svenska där Dennis Small, medarbetare på det amerikanska veckomagasinet Executive Intelligence Review, visar hur den nuvarande hyperinflationistiska politiken leder till folkmord.
http://www.larouche.se/artikel/glass-steagall-eller-folkmord

Se hela Lyndon LaRouches webcast på engelska här (9:54 min)

Artikeln om den finanssystemet som en supernova av William Gross, VD för PIMCO beskrivs här