Krypskyttarna i Kiev kan ha varit en tredje krafts, inte Janukovytjs, verk.

Efter att ett samtal mellan brittiskan Ashton, EU:s höga representant för utrikesfrågor, och Estlands utrikesminister läckt ut debatteras det nu flitigt hurtillvida det var nazisterna själva som sköt såväl demonstranter som poliser eller om det kan ha varit en tredje kraft. Det förefaller allt mer osannolikt att det var Janukovytjs regering som ansvarade för morden. Det är svårt att veta helt säkert vad som hänt, desinformation spridds i alla riktningar.

"Regime change"

Kontexten är klar. IMF:s och EU:s avtal med Ukraina som inte gick igenom på demokratisk väg genomförs nu av en liberal-nazistisk junta som inte är folkvald. Vi ser vidare en geopolitisk dragkamp mellan Ryssland och EU/Obamaregeringen, och nazisterna i Ukraina är det verktyg som EU/Obamaregeringen använder för att försöka få sin vilja igenom. Frågan är om vi vill riskera kärnvapenkrig med Ryssland för att hjälpa nazister och andra liberaler att gå med i EU. Bildt och Nuland med flera har varit ganska öppna med västs agenda, trots att de spelar spelet och hävdar att inte medvetet stödjer nazister. Frågan är nu om det var en ytterligare dimension av dold underrättelseverksamhet inblandad, förutom den relativt öppna subversiva verksamheten som man bedrivit genom "diplomati" och NGO:s - med massmedias ivriga påhejande.

Det vi vet säkert är att det var precis det som hände i Syrien, där President Assad anklagades för att mörda demonstranter, fast FN senare kom fram till att det var en tredje kraft som skjutit de fredliga demonstranterna. Denna mystiska tredje kraft är alltså någon som vill ha ett regimskifte, och inser att en våldsam utveckling är enda vägen att uppnå målet. Tanken är att när fakta kommer fram ska den allmänna opinionen redan vara bildad, nyheten bortglömd - och kriget eller regimförändringen utlöst.

Ashtons reaktion på sin kollegas rapport om ryktet att det var samma krypskyttar som sköt både poliser och demonstranter är talande. Hon reagerar inte alls. Det är vidare klarlagt att västerländsk media, liksom EU-politiker som Carl Bildt, har hållit inne med mycket information - exempelvis mörkade man att det var en våldsam nazistisk kupp och inte fredliga demonstranter som jagade iväg den sittande folkvalde presidenten. Nu har det sent om sider börjat diskuteras att nazistpartier getts ministerposter - efter det att de redan sitter vid makten. Om det är sant att utländska underrättelsetjänster gått så långt som att mörda urskiljningslöst för att snabba på kuppen så mörkas det med all sannolikhet tills vidare.

Elke Fimmen på RT om västsmakternas nazikupp i Ukraina

Elke Fimmen som är vice partiledare för EAP:s tyska systerparti BüSo (Burgerrechtsbewegung Solidaritet - Civil rights movement Solidarity) medverkade i en Russia Today sändning som kom att fokusera på avslöjandet om att en tredje kraft kan ha spelat en avgörande roll i nazikuppen i Ukraina. Se det här.