Fisken ruttnar från huvudet

Om du inte är topp tunnor rasande på den korruption som har avslöjats i bank- och finansvärldens toppskikt, då är det nåt fel på dig! Om du inte tänker göra något åt den systematiska korruptionen i samhället, då kan du säga godnatt till civilisationen, eftersom våra nuvarande politiska ledare och näringslivets chefer har visat sig vara antingen medlöpare till den systematiska brottslighet som "den nya ekonomins" spekulation, globalisering och brittiska frihandel avslöjat sig som, eller totalt inkompetenta och därför ovärdiga de förtroendeuppdrag de har valts till.

I USA tvingades polisen spärra av området runt försäkringsjätten AIG:s huvudkontor, där cheferna suttit och delat ut skattebetalarnas pengar och framtid, inte bara i form av bonusar till sig själva för att de med spekulation kört bolagets finanser i botten utan också till sina kompisar i de amerikanska och utländska banker som skapade krisen från början. Lyndon LaRouche liknar läget i USA vid stämningarna efter det japanska angreppet på Pearl Harbor 1941. Folk känner sig bestulna, bedragna och överkörda.

Men LaRouche i USA, vi här i Sverige och våra systerorganisationer i Europa svarar på detta med att förklara politiskt krig mot det brittiska imperiet. Det brittiska imperiet förkroppsligar det döende finanssystemet, det kriminella system som vi har varnat för i så många år. Korruptionen är själva kärnan i detta system som bygger på girighet och finansiell vinst utan hänsyn till vilka följder det får för samhällets och arbetskraftens produktivitet och allmänna välfärd. Det brittiska imperiet är finansparasiten Londons City och dess allierade på Wall Street och andra håll. De tar ingen hänsyn till någon nation. De har tagit över och blivit en parasit som lever på kroppen av England och andra nationer. De brittiska regeringarna har använts som ett verktyg av finansoligarkin. Det var dessa parasiter som stödde Hitler och Mussolini och gav oss både första och andra världskriget.

Den brittiska regeringen spelar samma destruktiva roll i dag, i sin styrning av G20-mötet i London den 2 april. Den brittiska regeringen har arbetat på övertid med att försöka övertala regeringar i Europa, Sydamerika och Asien att följa den brittiska politiken att förlänga livet på det nuvarande systemet genom fortsatt hyperinflationistisk sedeltryckning och en förstärkning av den övernationella myndigheten IMF. Enskilda nationer skall inte tillåtas skydda sina ekonomier genom ökade investeringar och ökad produktion. Detta stämplas som ett brott under rubriken "protektionism" eller "ekonomisk nationalism", som måste stoppas till varje pris. Alla diskussioner om en "New Deal"-politik i Roosevelts anda där nationer satsar på stora infrastrukturprojekt, har den brittiska regeringen med hjälp av terrorn kring det påstådda klimathotet förvandlat till en "grön New Deal"-fantasi.

LaRouches krigsförklaring mot detta imperium kan mycket väl bli den nya amerikanska presidenten Obamas politik om flodvågen i befolkningen styrs åt det hållet. Ledande personer och grupper på lokal nivå kommer att vara avgörande för att ilskan i befolkningen inte skall köra fast i ren missnöjespolitik. Ett viktigt steg i denna riktning är att samla stöd bakom kravet på en brottsutredning av de kriminella handlingar som ligger bakom finanskrisen och av hur eliten har utnyttjat krisen för att berika sig och bunkra resurser i väntan på det totala sammanbrottet i samhället. Du kan bidra med att skriva under "Uppropet för en ny Pecorakommission" på vår hemsida eller genom brev. Använd det för att mobilisera politikerna i din kommun. Bränn telefonlinjerna med samtal till riksdagen och regeringskansliet, LO och Svenskt Näringsliv så att de får känna vilken ilska som kokar i samhället mot deras inkompetens och medverkan i denna katastrofala situation. Vi har idéerna som kan rädda Sverige och världen ur denna krisen. Men det behövs mer än idéerna för att lyckas, det behövs också en politisk kraft och flodvåg.