En varning till amerikanerna

Helga Zepp-LaRouche framförde en videohälsning till Schillerinstitutets konferens på Luciadagen i New York och andra möten runt om i USA under dagen. Följande är en något förkortad översättning från engelskan.

Jag tror att om vanliga amerikaner visste hur nära vi är ett tredje världskrig skulle folk stå på gatorna och kräva en förändring av Obamaadministrationens nuvarande politik.

Forne ryske generalstabschefen general Juri Balujevskij gav nyligen en intervju där han sa att han befarar att konflikten mellan Nato och Ryssland redan pågår – att den började med ett informationskrig, en enorm psykologisk kampanj som sätter psykisk press på befolkningen – och att militär styrka enbart kommer att bli sista fasen. På frågan om han trodde att det ännu kunde stoppas svarade han att han tyvärr befarar att det inte längre är möjligt; att mekanismen satts i rörelse; att våra motståndares mål tydligt satts upp: De tänker försöka hindra Ryssland från att bli en jämlik partner, militärt eller ekonomiskt.

På en konferens i Slovakien nyligen sa premiärminister Robert Fico att han befarar att sannolikheten för kärnvapenkrig, där fler länder än Ukraina och Ryssland är inblandade, är 70 procent.

I början på december skrev en grupp i Tyskland, däribland många kända namn, en appell till tyska regeringen och parlamentet med rubriken ”Krig i Europa igen? Inte i vårt namn!”. Den beskriver varför de befarar att nuvarande politisk kurs på kort sikt leder till krig mot Ryssland och manar regeringen och media att sluta med desinformationskampanjen, demoniseringen av Ryssland och Kina. Den skrevs under av forne förbundskanslern Gerhard Schröder, forne presidenten Roman Herzog, forne ordföranden för Säkerhetskonferensen i München Horst Teltschik och flertalet viktiga personer från näringslivet, politiken, media och kultursfären.

Det är bra, för vi är nu på kort sikt på konfrontationskurs med Ryssland, vilket endast kan betyda civilisationens utplåning.

Allt började med den nykonservativa politiken vid tiden för Sovjetunionens fall, när de nykonservativa beslutade att skapa ett världsimperium med britterna, baserat på brittiska imperiets modell och baserat på det ”särskilda förhållandet” mellan Storbritannien och USA. Alla steg som sedan tagits – de färgglada revolutionerna mot Ukraina och Georgien; försöken i flera andra länder i världen att göra regimskifte bland alla länder som inte vill underkasta sig denna imperieidé. Löftet vid tiden för tyska återföreningen, att inte expandera Natos gränser till ryska gränsen, bröts uppenbarligen.

Som ryske utrikesministern Sergej Lavrov nyligen sa är sanktionerna mot Ryssland inte till för att tvinga landet att ändra politik, utan till för att skapa sådan röra ekonomiskt att folket vänder sig mot Putin, störtar regeringen för att sedan börjar dela upp landet.

Allt detta är ett scenario som inte får ske, då det finns ett alternativ. Vad massmedia i USA fullständigt förtigit är det faktum att sedan BRIKS-toppmötet i Fortaleza, Brasilien, i juli 2014 växer ett nytt ekonomiskt system fram i rasande fart. Vi har ett nytt läge där över halva mänskligheten – BRIKS, de flesta latin¬amerikanska länder, många asiatiska länder, t.o.m. vissa afrikanska länder, som Egypten och Sydafrika – är på väg att fullständigt explodera av ekonomisk återuppbyggnad, utvecklingsprojekt som förbjudits av IMF:s villkor under de senaste decennierna.

Länderna har även grundat nya finansinstitutioner som är förpliktade att endast finansiera fysisk ekonomi, utvecklingsprojekt och förpliktade folkets allmänna bästa. Där finns Asiatiska infrastrukturinvesteringsbanken (AIIB) i Kina; BRIKS’ Nya utvecklingsbank; Shanghai Cooperation Organization håller också på att grunda en ny bank. Syd-asiens länder i SAARC [South Asian Association for Regional Cooperation] håller på att grunda en bank. Där finns nya utvecklingsfonden för Sidenvägen.

Alla dessa projekt kommer gå i mycket positiv riktning, mot att utrota fattigdomen i länderna på bara några år. Sedan Indiens premiärminister Narendra Modi kom till makten finns en explosion av entusiasm i Indien. Han meddelande att 100 nya städer ska byggas, en miljon jobb per månad skapas, 30 vattenprojekt återupplivas som stannat sedan mordet på Indira Gandhi. Så det råder en entusiasm i Indien som ni inte har en aning om!

Samma sak gäller Kina: Tro inte på ett ord ni hör om Kina! Jag har varit där två gånger i år och jag kan försäkra er om att befolkningen är absolut optimistisk. De är övertygade om att det otroliga kinesiska ekonomiska miraklet, som de lyckades genomföra på bara 30 år, kan möjliggöra en industriell revolution som de flesta länder i Europa och USA behövde 200 år att fullborda! När president Xi Jinping meddelar att Nya sidenvägen är fröet till en ny ekonomisk världsordning innebär det helt enkelt att kinesiska regeringen nu erbjuder alla länder som vill delta att kopiera samma principer som byggde kinesiska ekonomiska undret i sina egna länder.

Jag vädjar därför till er: Vi måste få USA att stoppa den krigiska hållningen mot Ryssland och Kina och få USA att jobba tillsammans med BRIKS för en ny ekonomisk världsordning.

Vi kommer endast ta oss ur denna livsfara för civilisationens existens om vi får USA att gå med i det nya paradigm som dessa länder redan befinner sig i. Tro inte på propagandan! Kina är baserat på konfucianska idéer nu; Indien har återupplivat det stora arvet från Mahatma Gandhi och Jawaharlal Nehru. Denna optimism sitter djupt och smittar befolkningen i länderna. Det finns ett helt annat paradigm som redan råder i dessa länder och som, tillsammans med andra asiatiska, afrikanska och latinamerikanska länder, trots allt företräder majoriteten av civilisationen.

Åter till Ny Solidaritet: http://larouche.se/artikel/valpamflett-nej-till-nato-briks-en-vag-ur-kaoset