Den här fredagens projekt

Fredagsprojektet med fortsätter med ytterligare internetsändningar med Lyndon LaRouche varje fredag. Sändningarna från USA sker
klockan 20:00 på kvällen fredagar och sänds live på larouchepac.com
(klockan 02:00 på natten svensk tid). Därefter kommer de att vara
tillgängliga på amerikanska hemsidan
larouchepac.com/larouche.

"För ungefär ett år sedan sände vi ut ett program på internet, där jag var nyckelfiguren. Matthew Ogden var värd för programmet, där Michael Kirsch och Meghan Roulliard ställde frågor. Nu är det dags för ytterligare en liknande internetsändning", skrev Lyndon LaRouche den 3 oktober när han startade fredagsprojektet mot följande bakgrund.
----------------------------------------------------

"Vår största kris är nu"

För mig har det varit uppenbart under mer än ett års tid att, vilket jag vid upprepade tillfällen offentligt varnat för, världen hela tiden har dragits med det allvarligaste hotet mot mänskligheten genom tiderna; ett hot som nu börjat uppmärksammas av fler och fler av världens för närvarande mäktigaste regeringar, nämligen att: "En vinter står för dörren, inte av det fridfulla slaget, utan av atomslaget -- en sorts vinter som, efter ett slag under uppskattningsvis mindre än en timme och 30 minuter, skulle vara i åratal -- den radioaktiva atomvintern som kan komma att följa efter ett fullskaligt kärnvapenkrig." För närvarande vilar hotet om ett sådant krig hos en trojka bestående av den brittiska monarkin, och dess stödtrupper -- den saudiska monarkin och USA:s Obamaregering -- mot, inte bara Ryssland och Kina, utan hela mänskligheten.

För oss, i våra Förenta Stater, hänger sannolikheten för ett sådant globalt skeende på det fortsatta inflytandet från president Obamas regim. Utan det fortsatta dominerande inflytandet över USA:s politik vore ett kärnvapenkrig, och den därav följande massförintelsen av amerikaner, osannolikt -- förutsatt att Obama tagits bort från makten med legitima medel.

Det viktigaste att förstå är att ingen annan makt i världen, förutom Obamagruppen, den brittiska monarkin och de nickedockor som går under namnet "Saudiska kungahuset", ens skulle tänka tanken att sätta igång ett sådant krig. Frågan för dagen, för seriösa statsmän som vill stoppa ett sådant krig, blir hur man legitimt kan ta bort Obama från makten. Utan den roll som Obama spelar som assistent till de brittiska och saudiska kunghusen, är ett sådant kärnvapenkrig snart sagt omöjligt att genomföra i dagens läge.

Det som jag här tar upp är en avgörande och viktig teknisk fråga. Isbjörnar, grizzlybjörnar och kodiakbjörnar dödar, och äter även enligt uppgift upp människor när de får tillfälle. Säger vi att dessa björnar "konspirerar"? Kallar vi det för en "konspiration" när kor äter gräs?

Det som historiker och liknande pekar på som "gräsligt" beteende från republiker, eller andra länder, kallas ofta för "konspirationer". I så fall, och i liknande fall, är alla stora omvälvningar i den mänskliga historien, speciellt de gräsliga, konsekvenserna av "konspirationer". I själva verket är -- precis som annat rovdjursbeteende -- alla de mest anmärkningsvärda krigen och krigsliknande konflikterna en konsekvens av att nationer inte riktigt vet vad det är de faktiskt gör, likt det amerikanska folket som inte förstod vad de gjorde när de (verkade ha) "röstat" på Obama.

All sann och stor statskraft fordrar en förståelse för att sådana genomskådningsbara bedrägerier som utgör bränslet för det mesta av den allmänna opinionen inom politik och annorstädes, såsom Barack Obamas återvalskampanj, besitter föga rationalitet i sina motiv utöver det som man finner bland gräsliga rovdjur. Kalla det bara för "ett nationellt säkerhetsintresse" och så kommer vissa självutnämnda "patrioter" visa lika lite insikt i sina egna personliga drivkrafter som de "stackars satar" som tänker rösta på Barack Obama -- en gång till.
-----------------------------------------