Den ena bluffnyheten efter den andra: Brittiska imperiet försöker lura på världen ett förödande krig

LaRouchePAC mobiliserar kongressen att förbjuda varje attack mot Syrien eftersom den både bygger på brittiska bluffnyheter och är olaglig i avsaknad krigsförklaring som enligt konstitutionen endast kan beslutas av kongressen.

Precis när rysshetsen kring Skripal-affären slog tillbaka som en bumerang, halade det brittiska imperiet fram en ny påhittad nyhet, om en påstådd kemvapenattack i Douma den 7 april som den syriska armén skulle ha legat bakom. Den storyn kom att dominera medierapporteringen helt (även om all information om attacken kom från al-Qaida-anknutna källor) och försöken att beskylla Ryssland för att ha förgiftat den tidigare spionen Sergej Skripal på brittiskt territorium, som effektivt hade tillbakavisats, trängdes lägligt nog ut från rubrikerna.

Som Helga Zepp-LaRouche upprepade gånger har påpekat måste allt detta ses som led i en förkrigspropaganda, som framför allt syftar till att få president Trump att backa från sin intention att skapa bra relationer med Ryssland och Kina och ställa sig helt på krigshetsarnas sida, och bakgrunden till det är det tilltagande sammanbrottet för det av Wall Street och London dominerade finanssystemet. Intressant nog står den brittiska regeringen och de brittiska underrättelsetjänsterna helt exponerade i Skripal-affären, medan deras roll i försöken att få Donald Trump på fall med hjälp av en påstådd Rysslands-koppling (som för övrigt också har runnit ut i sanden) inte har kommit ut på samma sätt.

Det oroväckande är hur snabba många europeiska länder och USA var att visa sin fulla solidaritet med den brittiska regeringen trots bristen på bevis, och att utvisa diplomater, vilket är en mycket allvarlig åtgärd. Vid det här laget har flera lager av desinformation blottlagts. Till exempel säger Scotland Yard att en utredning av "mordförsöket" kommer att ta flera veckor, medan den brittiska regeringen drog sin slutsats efter bara ett par dagar.

Medan utrikesminister Boris Johnson hade deklarerat att nervgasen som användes i Salisbury "var tillverkad i Ryssland", förklarade chefen för det brittiska kemvapenlaboratoriet i Porton Down den 3 april att det var omöjligt att fastställa varifrån ämnet kom. Dessutom var gasen uppenbarligen inte så dödlig som det sades från början, lyckligt nog, eftersom Julia Skripal kunnat lämna sjukhuset och hennes far väntas göra detsamma – eller så var det en annan sorts gift som användes.

Theresa May hoppades antagligen att hon skulle kunna rädda sin allt svagare regering genom att leda ett korståg mot Ryssland, och hon lyckades kanske skaffa sig lite tillfälligt stöd, men till priset av en långsiktig exponering av de brittiska underrättelsetjänsternas förehavanden.

På Citys språkrör The Economist är man mera bekymrad över Donald Trump. Den 30 mars förfasade man sig över att president Trump inte hade twittrat ett enda ord om Vladimir Putin efter den påstådda nervgasattacken i Salisbury den 4 mars. Washington utvisade visserligen 60 ryska diplomater på begäran från London, men meddelade senare att de kunde komma att ersättas. Ännu värre, i Londons ögon, var att Trump den 2 april upprepade att han hoppades få träffa Putin snart.

Som om inte det skulle räcka förklarade Trump också att USA skulle lämna Syrien så snart IS hade besegrats. Därefter iscensattes den påstådda kemvapenattacken i Douma. Krigspartiet i USA, inbegripet den otillräkneliga FN-ambassadören Nikki Haley, är fast beslutna att innesluta presidenten och piska upp en krigsstämning. Striden rasar, och utgången är fortfarande oviss.

Syriska armén sticker hål på kemvapenbeskyllningarna

De al-Qaida-anknutna "Vita hjälmarna", den enda källan till uppgifterna om kemvapenattacken som alla västmedierna stöder sig på, skulle behöva en bättre filmregissör. Utöver att de är så uppenbart partiska är deras påståenden om "Assads illdåd" så stereotypa att även en blind fattar att det är något som inte stämmer. På deras videor från den påstådda kemvapenattacken i Douma ser man, som vanligt, hjärtslitande scener med barn, men inga bevis på användning av kemvapen. Faktum är att ingen av deras tidigare beskyllningar mot Assad-regeringen om användning av kemvapen har bevisats.

Tvärtom förklarade USA:s utrikesminister general James Mattis den 2 februari 2018 för reportrar i Pentagon: "USA har inga belägg som gör att vi kan bekräfta uppgifterna från hjälporganisationer och andra om att den syriska regeringen har använt den dödliga kemikalien sarin mot sina medborgare ... Vi har inte belägg för det."

Efter president Trumps snabba reaktion den 7 april om "djuret Assad" frågade den amerikanske arméöversten Patrick Lang, med erfarenhet från USA:s militära underrättelsetjänst och specialförband, varför Trump köper de falska nyheter som britterna kommer med. "Kommer han nånsin på tanken att lyfta den säkra telefonen och ringa vakthavande officer på CIA, NSA, eller var som helst, och fråga om de anser att nyhetsrapporteringen är korrekt? Alla dessa uppgifter som matas in i MSM (mainstream-medierna) och därifrån in i DJT:s [presidentens] öron är nyhetsmaterial som kommer från rebellernas propagandaapparat, vilken till stor del stöds ekonomiskt av den brittiska regeringens utrikesministerium, och levereras genom MI6. Vad i hela världen driver Storbritannien i detta djävulskap? Och sen har vi förstås det extrema grupptänket hos MSM i USA och Europa som bara rapar upp dessa objektivt sett obevisade påståenden."

Faktum är att, precis som ifråga om Ryssland och Skripal-affären, så fanns det ingen som helst anledning för de syriska regeringsstyrkorna att använda kemvapen i Doumadistriktet i östra Ghouta, eftersom de redan hade återerövrat 90 procent av det ockuperade territoriet, och slaget var så gott som vunnet. Men för de kvarvarande "rebellerna" fanns det definitivt ett intresse att iscensätta en sådan attack för att provocera fram ett utländskt militärt ingripande mot den syriska armén, framför allt från USA.

Det verkar som om den syriska armén använde sig av mörkerseende för att kunna närma sig och nedkämpa terroristerna i Douma inom loppet av 24 timmar. Den djärva attacken var en innovation, med tanke på att kriget i östra Ghouta tidigare bara kunnat föras i dagsljus. Den nattliga operationen överrumplade uppenbarligen terroristerna i Jaish al-Islam, bröt igenom deras försvarslinjer och gjorde deras ställning ohållbar vilket fick dem att tigga om eldupphör. Detta öppnar nu i sin tur möjligheten för internationella inspektörer att undersöka de platser där den påstådda gasattacken ska ha skett den 7 april. Detta skulle kortsluta den farliga upptrappning som den brittiska imperiefraktionen satt igång.

läs om mobiliseringen av LaRouchePAC i USA: https://larouchepac.com/20180410/enough-call-congress-and-your-senator-and-tell-them-shutdown-robert-mueller-stop-british

Läs Helga-Zepp-LaRouches varningar för den brittiska krigsupptrappningen: http://www.larouche.se/artikel/mrs-m-drar-in-sina-vastliga-allierade-i-en-farlig-konfrontation-med-ryssland

http://www.larouche.se/nyheter/2018/04/03/forgiftningen-av-den-fd-rysk-brittiska-dubbelagenten-skripal-hans-dotter

Läs hennes tal om den brittiska politikenpå konferensen om dialogen mellan de de tre presidenterna den 7.4 i New York City: http://newparadigm.schillerinstitute.com/blog/2018/04/05/a-dialogue-of-three-presidencies-bending-the-arc-of-the-moral-universe-toward-justice/