Dagens mer upplyftande nyheter: Lägg skulden där den hör hemma

-------------------------------------------------------------------------------------------
Ett par rader för att visa min uppskattning för vad så många av er gjort.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Ni i Europa kan förmodligen sluta oroa er för ekonomin väldigt snart. Det som USA:s presidentskap, kongressen och presidentkandidaterna har beslutat sig för att göra tillsammans, betyder att inte bara USA, utan världsekonomin, är på väg att störta in i den värsta kollapsen under modern tid. Om det händer, då är en sak säker; den goda nyheten skulle, i så fall, vara att orsaken till din nuvarande oro för ekonomin snart kommer att vara bortblåst.

London har, så klart, en plan för hur det här ska hanteras. Det är samma plan som den kanadensiska 1930-talsskådespelaren Raymond Massey la fram när han spelade sin roll i filmversionen av H.G. Wells "The Shape of Things to Come." I H.G. Wells' plan drar världen som helhet riktigt åt helvete, undantaget ett par superkonspiratörer som anländer från trakterna i närheten av Saudiarabien för att utropa sig till härskare över vad som finns kvar av världen, innan det stora kriget (som NATO för närvarande hotar att dra igång) decimerar världsbefolkningen till ungefär den storlek som prins Philip för närvarande kräver, och som Bertrand Russell tidigare krävde.

Den viktigaste nyheten är att det var du, en typisk medborgare i Nordamerika, eller i Väst- och Centraleuropa, som möjliggjort denna hisnande utveckling. Du kommer snart att underhållas av mer levrat blod än du någonsin kunnat föreställa dig -- till och med med hjälp av de mest sensationella bland moderna filmer och liknande underhållning. Det kommer att bli globalisering du inte sett maken till ens i dina vildaste fantasier, och en högtidsstund för de av er som har ätbara grannar.

Rodna inte nu; det är för din skuld som detta fantastiska globaliseringsspektakel skapats. Var inte blyg; inget av det här hade varit möjligt utan din likgiltighet gentemot vad som kunde ha skett för att förhindra det här sannerligen spännande världslägets frambringande.

Tro inte att jag inte uppskattar vad du har varit så noga med att inte göra för att förhindra allt detta från att ske. Du förtjänar att få veta, ifall att vi närmar oss de sista stunderna för din del av världen, att om det inte vore för vad du gjort, eller inte gjort, kunde inga av de här spännande utvecklingarna ha skett.