Cheminades TV-intervju i Sputnik om framtiden med Macron

Inför franska valet på söndag: Lyssna på presidentkandidaten och LaRouchevännen Jacques Cheminades intervju i Sputnik på engelska!

Den fick följande kommentar på Facebook:

"Verkligt bra belysning av en mycket intelligent och insiktsfull man!"

Jacques Cheminade berättar om hur Emmanuel Macrons val inte är det det intressanta, utan vad som kommer efteråt. Macron är bara ett nytt ansikte på den gamla politiken av den EU-kopplade bankdiktaturen och åtstramningen. Samtidigt har han låtit sig väljas som något nytt av en väljarkår som liksom väljarna i USA, Italien, Storbritannien är i uppror och proteströstar på alla möjliga sätt. Macron får säkert en majoritet i valet men kommer inte ha det politiska stödet från ett starkt parti eller någon stark partigrupp i Nationalförsamlingen. Det kan bli blodigt säger Cheminade eftersom Macron utan starkt politiskt stöd kommer att få mycket svårt att hantera politiska protester. Cheminade menade med det att Macron kommer att, som den typiska bankliberal han är, möta dessa protester genom att förlita sig på ordningsmakten och en polisstat vilket kan leda till mycket svåra (blodiga) orligheter.

Här finns länken till intervjun med Jacques Cheminade:
https://www.youtube.com/watch?v=ikGLiYLJ8go&feature=youtu.be

Läs vad Jacques Cheminade sa i sin valkampanj när han utmanade finansdiktaturen. Grundaren för partiet Solidaritet och Framsteg tillika presidentkandidaten Jacques Cheminade fick enligt lagstadgad rätt lika stort utrymme i statliga media som alla andra kandidater. Varje kandidat tilldelades 43 minuter till sina respektive officiella valfilmer. Han sa: " Jag vill gå ämnets kärna i detta presidentval, dit ingen annan vågar gå. Jag vill sätta stopp för den finansdiktatur som kväver livet."
http://www.larouche.se/artikel/jacques-cheminade-utmanade-finansdiktaturen

Läs mer om kampanjen och se mer intervjuer här: http://www.larouche.se/nyheter/2017/04/18/jacques-cheminade-live-pa-internet-ikvall-19-30