Brittiska anklagelser mot Ryssland ska påverka kongressvalet i USA

Ända sedan Hillary Clinton, den utsedda efterträdaren till Barack Obama, led sitt chockerande valnederlag i det amerikanska presidentvalet 2016, har eliten i det brittiska imperiet jobbat på att ändra på detta valresultat. De vägrar acceptera verkligheten, och ylar i stället om att Donald Trump fuskade till sig valsegern genom att vinna flest elektorsröster; det var Rysslands fel att han vann; Trump "spelade under täcket" med ryssarna, som visades av Steele-dossiern; Trump och de personer som han nominerar är sexförbrytare; han är "olämplig" som president för "vi" – etablissemanget – tycker inte om honom, och därför ska han avsättas med hjälp av ett riksrättsförfarande. Och så vidare, och så vidare, till leda.

Nu uppfordras de amerikanska väljarna att se till att Demokraterna efter mellanårsvalet den 6 november får majoritet i representanthuset, så att ett riksrättsförfarande kan inledas för att få Trump avsatt. Och de eggas offentligt till att begå våldshandlingar mot alla som stöder Trump.

Man kan notera att imperieeliten vägrar acceptera verkligheten också i hemlandet. I en folkomröstning 2016 röstade befolkningen för att Storbritannien ska lämna EU och dess destruktiva politik. Först vägrade representanterna för Londons City att acceptera valresultatet och krävde en ny folkomröstning, sedan sa de att man helt enkelt kunde strunta i valresultatet, och nu föreslår premiärminister Theresa May ett brexit-avtal som innebär att Storbritannien även i fortsättningen till stor del ska lyda under Bryssel, om City bara får behålla sin kontroll över den globala handeln med finansiella derivat.

Imperiet kan helt enkelt inte ta ett nej.

Ändå har ingenting de gjort kunnat hejda vågen av ilskna fördömanden av den misslyckade politik som förts det senaste halvseklet, som har yttrat sig i brexit, i Trumps valseger, i val i Italien, Mexico och andra länder. Tvärtom växer vågen, både i Storbritannien och i USA, vilket man kan se på den enorma tillströmningen till de kampanjmöten runt om i USA som president Trump deltar i, och på det ökade intresset för Lyndon LaRouches idéer och förslag. Och det är bara med hjälp av LaRouches idéer och politik som ilskan mot etablissemanget och dess bankrutta institutioner kommer att kunna länkas i produktiva banor, och leda fram till införandet av ett nytt paradigm.

Denna anda växer sig allt starkare för varje dag som går, precis som Sidenvägsandan. Det var just en sådan utveckling som Lyndon LaRouche såg framför sig och offentligt gick ut med efter Donald Trumps valseger i november 2016. LaRouche betonade då att om man ville förstå vilka krafter som hade kommit upp till ytan i det amerikanska presidentvalet måste man söka dem utanför USA:s gränser. Han sa:

– Detta var inget nationellt val, det var internationellt till hela sin karaktär. Det var det som var mönstret. Det var inte mönstret hos lokala väljargrupper i USA som var avgörande, även om de också har viss betydelse. Man måste titta på den större bilden. Och det kommer att bli tydligt så fort vi börjar ta ekonomin på allvar. Med andra ord: I stället för att försöka räkna ut hur man ska försöka förstå just det här valresultatet så är poängen att man måste utgå från det globala perspektivet. Det vi har att göra med är ett globalt perspektiv.

– Så har det varit sedan en tid tillbaka. Men det har inte varit tydligt eftersom man inte har analyserat det med de rätta kategorierna. Man har helt riktigt letat efter sådant som man tycker är viktigt, och faktiskt är viktigt. Men det som är avgörande här är internationellt, är globalt.

LaRouche betonade:

– Det som vi ser är ett sammanbrott för hela det område som hittills varit bestämmande för livet i världen. Och när man ser det, då får man hela bilden. Alltså måste man se det utifrån den ståndpunkten, och inte utifrån vilken person som är viktig eller inte viktig i det här området. Man måste titta på hela bilden, annars får man inte det rätta svaret.

Nya beskyllningar mot Ryssland

Och just för att den här utvecklingen inte går att stoppa tilltar hysterin hos eliten inom det brittiska imperiet. Det senaste uttrycket för denna hysteri är en ny våg av provocerande beskyllningar mot Ryssland och den ryska militära underrättelsetjänsten GRU som National Cyber Security Center (NCSC) och det brittiska utrikesdepartementet gick ut med den 3 oktober – med uppbackning från sina nederländska kolleger och sympatisörer på det amerikanska justitiedepartementet och i de brittiska "dominionerna" Australien, Kanada och Nya Zeeland. NCSC buntade ihop en mängd brott som faktiskt eller eventuellt begåtts över internet de senaste åren, och slängde alltihopa i knäet på GRU. Anklagelserna gällde den misstänkta hackningen av den internationella antidopningsorganisationen Wada, hackningen av det amerikanska Demokratiska partiets kontor 2016 (som faktiskt inte var någon hackning), hackningen av tunnelbanan i Kiev och flygplatsen i Odessa i Ukraina, hackningen av den ryska centralbanken (sic!) och två privatägda ryska medier och slutligen också hackningen av en icke namngiven "mindre, i Storbritannien belägen TV-sändare", enligt BBC.

NCSC sade sig "med stor tillförsikt" ha kommit fram till att GRU "nästan säkert låg bakom" de påstådda cyberattackerna. Den brittiske utrikesministern Jeremy Hunt sa:

– Vi skickar ut ett tydligt budskap: Tillsammans med våra allierade kommer vi att avslöja och reagera på GRU:s försök att undergräva den internationella stabiliteten.

Och de allierade "reagerade". Samma dag "avslöjade" Nederländernas regering ett påstått cyberattackförsök mot organisationen för förbud mot kemiska vapen OPCW:s högkvarter som skulle ha utförts i april förra året; attacken hade förhindrats och nu hade man utvisat de fyra föregivna GRU-förövarna. Den ryske ambassadören kallades till det nederländska utrikesdepartementet för att motta en protest.

I Washington anklagade justitiedepartementet sju påstådda GRU-agenter (varav tre redan tidigare pekats ut, de andra fyra var samma personer som Nederländerna hade utvisat) för att ha hackat datorer tillhörande 250 idrottare och antidopningsorganisationer i USA och internationellt – syftet ska ha varit att hämnas på de personer och organisationer "som avslöjade dopningen av ryska idrottare", enligt USA Today. De hackade uppgifterna hade sedan lagts upp på webbsidan fancybear.net, som nu har stängts ner av amerikanska myndigheter.

Gå inte på propagandan

Schillerinstitutets internationella ordförande Helga Zepp-LaRouche kommenterade den här utvecklingen i sin internationella webcast den 4 oktober:

– Detta är helt klart ett led i att strategiskt bygga upp ett scenario av total hysteri, rysskräck, kinaskräck, vad som helst för att påverka omständigheterna runt det amerikanska mellanårsvalet. Tajming och fokus har bestämts utifrån det, när britterna nu går ut och säger sig ha nya bevis för många fler ryska cyberattacker och att det för första gången finns "klara bevis" för att det var GRU, och när Nederländerna sedan stämmer in – det piskas upp en rent hysterisk stämning.

Hon sa att hon i nuläget inte har möjlighet att avgöra sanningshalten i anklagelserna:

– Men en sak är säker, med tanke på vad amerikanska NSA och brittiska GCHQ sysslar med, som spionerar på allt och alla i hela världen: detta är psykologisk krigföring, och man ska inte låta sig förvirras av det. De flesta är väl medvetna om att nedräkningen har börjat till det amerikanska mellanårsvalet. Det är fem veckor kvar till valet den 6 november, poströstningen inleds om tre veckor, och allting är inriktat på att Republikanerna ska besegras med så stor marginal att Demokraterna, kanske med stöd från de neokonservativa i det Republikanska partiet, kan gå in för att avsätta president Trump genom ett riksrättsförfarande.

Detta är också bakgrunden till Kavanaugh-historien, sa hon.

– Det är en hetsig stämning som råder, allting kastas in för att öka hysterin. Det är väldigt farligt. När Trump sa på ett kampanjmöte nyligen att Demokraterna helt har tappat sansen, och att det enda de tänker på är att förstöra allting och riva ner alla strukturer, så slog han huvudet på spiken. Den kände kommentatorn Paul Craig Roberts, som hade en hög befattning i Reagan-administrationen, sa också något tänkvärt. Han frågade: Varför diskuterar vi om Kavanaugh samtidigt som det pågår ett fruktansvärt folkmord i Jemen?

Zepp-LaRouche betonade:

– Man ska verkligen inte låta sig luras av all denna konfetti. Om Trump lyckas besegra kuppmakarna så kan han gå in i en andra ämbetsperiod där han är fri att göra det som han hela tiden har lovat, nämligen att försöka förbättra relationerna med Ryssland och hitta en lösning på detta olycksaliga handelskrig med Kina. Jag tror att det fortfarande finns en chans att hitta ett bättre sätt att komma till rätta med det problemet, och då har vi ett helt nytt paradigm.

– Under de kommande fem veckorna kan vi alltså förvänta oss en fortsatt eskalation av den här typen av psykologisk krigföring och helt och hållet iscensatta skandaler, som syftar till att göra folk så uppeldade att man kan köra ut Trump från Vita huset. Detta, menar jag, är grunden till hela den här händelseutvecklingen.

Alexander Hartmann

Läs mer om attacken på president Trump från de brittiskstyrda kuppmakarna:

https://larouchepac.com/20181001/target-kavanaugh-hearings-was-you

https://larouchepac.com/20180930/search-and-destroy-vs-advice-and-consent-new-low-war-trump-also-turning-point-organize