Bakom USA:s budgetkrisbluff: Wall Street beordrar Obama stoppa Glass-Steagall

Wall Street har krävt av president Barack Obama att han ska stoppa återinförandet av Glass-Steagall till varje pris och att han i stället ska driva igenom ytterligare bankräddningspaket samt tillåta en plundring av det amerikanska folkets bankkonton, allt för att bevara Wall Streets fullständigt konkursmässiga system. Wall Streets politik innebär ett påskyndande av en förlamande hyperinflation, förödande åtstramning och till slut ett massmord på nationens mest sårbara medborgare.

Flera mycket initierade källor i Washington har bekräftat att detta var det ultimatum som ställdes, när en delegation från Wall Street hade ett privat möte med Obama i Vita huset på onsdagseftermiddagen den 2 oktober. Delegationen leddes av Financial Services Forum (FSF), en sammanslutning av USA:s 19 största banker och försäkringsbolag med bland andra Jamie Dimon, VD för JPMorgan Chase, Lloyd Blankfein, VD för Goldman Sachs, Brian Moynihan, VD för Bank of America, Michael Corbat, VD för Citibank och Anshu Jain, VD för Deutsche Bank.

IMF-chefen Christine Lagarde förde fram samma budskap i Financial Times den 4 oktober, där hon i en intervju krävde att Federal Reserve fortsätter sina "kvantitativa lättnader" med en sedeltryckning på 85 miljarder dollar per månad för undsättning av de största amerikanska och europeiska bankerna på obestämd tid. Och Obamaregeringens finansminster Jack Lew har hotat med att en amerikansk statsbankrutt skulle sätta igång en finanskris värre än den härdsmälta som skedde då Lehman Brothers gick i konkurs i september 2008.

I själva verket syftar, som Lyndon LaRouche slog fast i ett uttalande den 5 oktober, den amerikanska regeringens pågående nedstängning och hotande konkurs den 17 oktober till att förbereda det amerikanska folket på den dödliga politik som Obama och ledande republikaner redan har gått med på.

LaRouches lägesanalys sprids nu över hela Washington DC som flygblad och på nätet. LaRouche konstaterar där:
- Om inte Glass-Steagall omedelbart blir lag, planerar Obama och Wall Street att släppa lös den värsta massdödliga åtstramningen och plundringen av det amerikanska folket någonsin. En total avskiljning av affärsbanksverksamheten från all spelverksamhet enligt Glass-Steagall är den enda boten.

- Sätt Wall Street i konkurs nu, innan de hinner sätta sina folkmordsplaner i verket med full kraft. President Obama är inget annat än ett verktyg för dessa Wall Street-intressen, vilket bevisas av hur slaviskt hängivet han vill behålla bail-out/bail-in-programmet och stoppa Glass-Steagall.

- Inom loppet av dagar eller veckor kommer Obama och hans kumpaner bland republikanerna i kongressen att på order från Wall Street släppa lös rena helvetet mot det amerikanska folket genom ännu mer mördande nedskärningar än de senaste månadernas automatikbesparingar. Nedstängningen av de statliga myndigheterna är den största cirkusföreställningen någonsin, uppspelad för att förmå folket att gå med på mer hyperinflation, mer bankräddningspaket och mer bankkontoindragningar, med försämringar som gör att Wall Street överlever ett tag till medan hederliga hårt arbetande amerikaner dör i allt större antal.

- Det är dags att kongressen bryter sig loss från Wall Street och bankernas marionett i Vita huset och gör det enda som kan styra USA tillbaka på en kurs mot verkligt välstånd: Genomdriv Glass-Steagall med en vetosäker majoritet denna vecka!

- Genom ett beslut att återinföra Glass-Steagall kan Wall Streets järngrepp omedelbart lossas. När väl de banker som är för stora för att få gå omkull inte längre hålls vid liv med hjälp av skattebetalarnas räddningspaket och insättarnas bankkontotillgångar, så kommer de att gå omkull. Bra att bli av med skräpet! Vad vi då får ta över är ett underkapitaliserat affärsbanksystem och en möjlighet att genast återinföra ett system med statliga krediter för att sätta igång stora projekt som Nawapa och ett internationellt kraschprogram i stil med månlandningsprojektet för att förverkliga kommersiellt användbar fusionskraft.

LaRouche avslutade:
- Sanningens minut har kommit. Jag uppmanar det amerikanska folket att kräva av kongressen att de slutar uppträda som ett gäng korrumperade skojare, som accepterar Wall Streets och Obamas bluff. Genomdriv Glass-Steagall, ta ifrån Wall Street och deras europeiska kumpaner makten och ta itu med uppgiften att återuppliva denna nation och hela världen kring en plan för verklig utveckling, som mina medarbetare och jag har lagt fram.

---