Använd Saab för nationell utveckling!

Saab och dess fabrik och samhället runt omkring den har räddats från demontering, och folk jublar i Trollhättan och andra orter över denna seger. Ja, det var en seger av två anledningar. För det första, var det en seger för dem, som fortfarande tror att massrevolt är möjlig även i Sverige när samhällsviktiga organ hotas, och när den politiska ledningen inte gör sitt för att skydda nationens intressen. Anställda, fackföreningar, industrialister och underleverantörer vägrade acceptera nederlag, och de vann! För det andra är det viktigt att detta värdefulla industriella verktyg behålls och stannar i Sverige.

Saab räddad för en stund!

Men trots de goda nyheterna, måste EAP flagga upp en varning! Det här en kortsiktigt lösning för biltillverkaren Saab. I ett uttalande säger EAP:s partiledare Hussein Askary:

- Det är viktigt att folket som räddade Saab förstår, att vi är fortfarande i en ekonomisk sammanbrottskris! Det betyder att försäljning av bilar, speciellt lyxbilar, kommer att fortsätta att kollapsa. Saab kommer snart att hamna i samma situation som förra året, och de nya ägarna, som framför allt vill göra affärer, kommer att skära ner och sälja företaget i bitar, som alla riskkapitalister gör. Saabs existens kommer att återigen hotas.

- Med den ekonomiska självmordpolitiken som regeringen Reinfeldt och andra EU-regeringear har skrivit under, utan stora satsningar på nationella projekt för infrastruktur, industri och kärnkraft, kommer alla industrier och samhällen att hotas. EU-regeringarna, under påtryckningar från finansoligarkin i Londons City och på Wall Street, har gjort sitt yttersta för att rädda det bankrutta finans- och banksystemet, precis som Obama-administrationen har gjort, och har fullständigt struntat i befolkningens lidande under massarbetslöshet, hemlöshet och hopplöshet.

Använd Saab som ett verktyg för nationell utveckling!

- Lösningen, som enbart EAP och LaRoucherörelsen har kunnat presentera den, är den nya ekonomiska ordningen och LaRoucheplanen för en "Fyrmaktsöverenskommelse", där Ryssland, Kina, Indien och USA skapar ett nytt kreditsystem för att finansiera massiva infrastruktur-, energi- och jordbruksprojekt på alla kontinenter genom statliga och mellanstatliga långsiktiga krediter med låg ränta. Europa kommer att ha allt att vinna på detta, trots att det inte kommer att leda den nya ordningen pga sin bristande suveränitet, genom användningen av de viktiga industriella verktygen som finns kvar på kontinenten. Bästa exemplet är beställningen av 1.000 Volvolastvagnar som Etiopien gjorde nyligen (totalt planeras 2.500 lastbilar beställas av ett enda företag där). Etiopien och Kina samarbetar för att bygga 9 gigantiska vattenkraftsprojekt, som kommer att lyfta Etiopien från fattigdom.

- Saabs möjlighet i LaRoucheplanen, om regeringen, riksdagen och svenska befolkningen lyssnar på EAP, kommer att vara en omställning från bilproduktion till säkrare och värdefullare tillverkning av maskiner och utrustning för ett nationellt och skandinaviskt magnettågsnät, byggandet av nya generationer av kärnkraftverk, rymdsatsningar och så vidare. Om regeringen slutar med att pumpa pengar till bankerna och finansspekulanterna och istället årligen skapar tusen miljarder i statliga krediter för denna typ av investeringar, kommer vi att försvara vår industriella kapacitet de kommande 50 åren och därför aktivt bidra till utvecklingen på andra håll i världen. Detta bör vara Sveriges gåva till den nya världsordningen och de kommande generationerna, sa Hussein Askary.

***